Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Dret de conquesta
Inauguració a Madrid de l'estàtua d'un militar que va bombardejar Barcelona el 1714

El regidor de Cultura de l'Ajuntament de Barcelona, Jaume Ciurana, piulava a Twitter: "Madrid inaugura una escultura a Blas de Lezo que, entre més coses, va bombadar Barcelona durant el setge de 1714. En fi…". L'almirall va capitanejar els bombardejos contra Barcelona el 1713 i el 1714, per part de les tropes borbòniques on va ser ferit per una bala catalana que li va inutilitzar el braç per la resta de la seva vida.

16/11/2014 Política

Ahir, es va inaugurar l'estàtua de l'almirall Blas de Lezo a la plaça Colón de Madrid, on també oneja la gran bandera espanyola. L'almirall va capitanejar els bombardejos contra Barcelona el 1713 i el 1714, per part de les tropes borbòniques on va ser ferit per una bala catalana que li va inutilitzar el braç per la resta de la seva vida. A l'acte inaugural, hi han assistit el rei Joan Carles I, l'alcaldessa de Madrid, Ana Botella, l'almirall en cap de l'Estat Major de l'Armada, Jaime Muñoz-Delgado, i l'expresidenta autonòmica Esperanza Aguirre.

Botella va lloar en un discurs el monument a Blas de Lezo com un "triomf sobre els que pretenen imposar el silenci, o negar la contribució generosa i lleial de tots els pobles d'Espanya a la nostra història comuna", indicant a continuació  "sobre els que pretenen donar per caducada una gran nació com és Espanya, la continuïtat històrica estarà sempre garantida, precisament, per la fortalesa i riquesa que representa ser una i diversa".

El monument, que ha estat sufragat per subscripció popular, ha causat malestar a l'Ajuntament de Barcelona, perquè coincideix amb el Tricentenari dels fets del 1714. El tinent d'alcalde Jaume Ciurana ho va deixar patent en un pilada: "Madrid inaugura una escultura a Blas de Lezo que, entre més coses, va bombadar Barcelona durant el setge de 1714. En fi…". A Espanya valoren també aquest almirall perquè va derrotar la flota britànica a Cartagena de Indias.

Europapress recordava que l'última lesió important de Blas de Lezo va ser a Catalunya "Perdió un brazo al recibir un balazo enfrentandose a las tropas enemigas en Cataluña".

Valora
Rànquings
  1. Alhora i la CUP
  2. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  3. Sant Jordi era guerrer...
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  7. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  8. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  9. Sergi Saladié encapçala la llista electoral de la CUP pel Camp i les Terres de l'Ebre
  10. La FAVB diu no a la Fórmula 1 al passeig de Gràcia
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid