Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Homenatge a dos metges en temps de guerra: F. Duran i Jordà i N. Bethune

L'acte-homenatge es farà el dia 3 de desembre en record a dos metges brillants que van contribuir decisivament en el salvament de vides durant la Guerra dels Tres Anys (1936-1939)

26/11/2014 Història

El Memorial Democràtic ha organitzat un homenatge en record a dos metges brillants que, amb els seus coneixements, van contribuir decisivament en el salvament de vides durant la Guerra Civil: els doctors Frederic Duran i Norman Bethune.

L'acte es realitzarà el dimecres 3 de desembre, a les 18.30h, a l'Auditori del Departament de Governació i Relacions Institucionals de Barcelona (Via Laietana, 26).

Participaran en l’acte Agustí Barrera, historiador i membre de la Junta de Govern del Memorial Democràtic; Carola Duran, filla del doctor Frederic Duran; Linda Palfreeman, historiadora especialitzada en els serveis sanitaris durant la Guerra Civil i Jordi Palou-Loverdos, director del Memorial Democràtic.

Tal i com explica el nostre col·laborador Agustí Barrera en l'article "Dos metges en temps de guerra (1936-1939): Frederic Duran i Norman Bethune",  Duran va ser el director del Servei de Transfusió de Sang de l’Exèrcit de la República i el pioner de la transfusió de sang durant el conflicte; Norman Bethune va ser un destacat metge canadenc voluntari al Servei dirigit per Frederic Duran.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid