Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
SINDICAL
Es presenta el llibre "BULTACO: Del mito a la realidad (1958-1983)"

Dijous 6 de novembre a les 18,30h es presentarà el llibre BULTACO: Del mito a la realidad (1958-1983) a la Via Laietana, número 18 de Barcelona

04/11/2014 Laboral
La CGT de Barcelona en col·laboració amb la Fundació Salvador Segui fa la presentació als seus locals d’un llibre que analitza el naixement del moviment obrer en la fàbrica de motocicletes BULTACO. La seva lluita és un exemple d’auto-organització dels treballadors en les dures condicions laborals imposades pel franquisme en el tram final de dictadura. A través dels autors es descobrirà com tot i la clandestinitat, les sancions i la repressió, s’aconsegueixen les primeres victòries en millores salarials, en la lluita contra les hores extres, contra les primes i contra l’augment dels ritmes de producció.

Es comptarà amb el testimoni d’un dels autors del llibre, que va participar a la vaga de BULTACO de l’any 1976, un model de les lluites assembleàries que es generalitzen en la etapa de la Transició, amb plataformes reivindicatives discutides i aprovades per les assemblees de treballadors i comissions de negociació amb delegats escollits directament per les assemblees. Un exponent de les lluites obreres contra l’intervencionisme de CCOO i UGT i la imposició dels Pactes Socials. Les lluites contra els acomiadaments, l’esforç i l’entusiasme dels treballadors en l’intent d’autogestió de la fàbrica, i els motius del seu fracàs.

DIJOUS 6 DE NOVEMBRE, A LES 18,30h PRESENTACIÓ DEL LLIBRE:

BULTACO: Del mito a la realidad (1958-1983)

DIA: 6 DE NOVEMBRE

HORA: 18.30H

LLOC: Via Laietana, 18, 9a Planta de Barcelona

ORGANITZA: FUNDACIÓ SALVADOR SEGUÍ I CGT

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid