Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Llengua
El documental "Què ens passa, valencians!? penjat a la xarxa

L'Alina Moser recorre diversos indrets del País Valencià per conèixer la situació lingüística del valencià

27/11/2014 Comunicació

Alina Moser, l'alemanya que parla català i que al documental Són bojos, aquests catalans!? va agafar la furgoneta per conèixer l'estat de salut del català a Catalunya, Catalunya del Nord, Andorra i la Franja de Ponent, s'ha embrancat en una nova aventura: ha canviat la furgoneta per una bicicleta per pedalar per tot el País Valencià, de nord a sud, per saber si es pot viure només en valencià en aquest territori.

S'interessarà per saber quins mitjans de comunicació trobem escrits en valencià, la situació de la llengua a l'escola i la cultura, si el valencià és la mateixa llengua que el català... i per saber-ho, passarà per Gandia, Elx, València, Sueca o Alcoi, entre altres poblacions, per parlar tant amb la gent que es va trobant com amb altres persones amb qui ja ha quedat prèviament, com el doctor en psicologia Ferran Suay, el cantant Miquel Gil, el presentador i actor Eugeni Alemany o el president d'Escola Valenciana Vicent Moreno.

Després que s’estrenés Què ens passa, Valencians!? a València el 25 d’abril d’enguany, el documental s’ha presentat, entre molts altres llocs, a Perpinyà, Barcelona, Castelló, a diversos llocs de València, Ontinyent, Elx i Alacant. Les presentacions no s’han acabat però considerem que ja és hora d’obrir-lo al públic general perquè tothom el pugui veure. El nostre objectiu és el de difondre l’estat de la llengua i esperem que aquest documental hi ajudi. 

Aquesta és la segona part de la trilogia que vol conèixer la situació de la nostra llengua arreu dels territoris de parla catalana. Té una durada d'una hora i està dirigida per David Valls, protagonitzada per Alina Moser i realitzada per Zeba Produccions. El primer documental,Són bojos, aquests catalans!?, ha estat vist per més de 100.000 persones a través d'Internet. Actualment es pot trobar en català, castellà, anglès, alemany.

Aquest ha estat un projecte finançat a través de micromecentage, gràcies a més de 400 mecenes, i ha rebut el suport de La Veu del País Valencià, El Tempir, Tallers per la Llengua, el Servei de Política Lingüística de la Universitat de València, el Grup d'Estudi de Llengües Amenaçades de la Universitat de Barcelona, el Centre Universitari de Sociolingüística i Comunicació de la Universitat de Barcelona, El Micalet, Acció Cultural del País Valencià i Escola Valenciana.  

Valora
Vídeos
Són bojos, aquests catalans!?
Rànquings
  1. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  2. Sant Jordi era guerrer...
  3. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  4. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  5. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  6. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  7. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  8. «Saps què? Que llegint aquest tros de diari...»
  9. Els candidats de la CUP a comarques gironines proposen una transformació ferroviària de la mobilitat a la demarcació de Girona
  10. La FAVB diu no a la Fórmula 1 al passeig de Gràcia
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid