Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
ESTATS UNITS
Continua molt tensa la situació a Ferguson

La decisió del Gran Jurat del comtat de Saint Louis de no acusar un policia que va matar un jove negre ha provocat també protestes en altres grans ciutats d’Estats Units i el saqueig de diversos negocis

27/11/2014 Internacional
El governador de Missouri, Jay Nixon, va ordenar aquest dimarts l'enviament de reforços de la Guàrdia Nacional nord-americana a Ferguson, amb la intenció d'evitar més disturbis després d'una nit de violència generada per l'absolució d'un policia blanc que va matar un adolescent negre desarmat. Els advocats de la família de Michael Brown, el jove de 18 anys que va ser abatut a trets per l'oficial Darren Wilson a l'agost, van condemnar el procés del Gran Jurat que va conduir a la decisió del dilluns de no presentar càrrecs criminals contra el policia.

Prop d'una desena d'edificis en Ferguson van cremar durant la nit i 61 persones, majoritàriament de l'àrea de Saint Louis, van ser arrestades per delictes com robatori, possessió d'armes il·legals i reunions no autoritzades.La decisió del Gran Jurat del comtat de Saint Louis també va provocar protestes en altres grans ciutats del país i el saqueig de diversos negocis. Encara que no es va informar de ferits greus, el cap de policia de Saint Louis, Jon Belmar, va dir que els disturbis de la nit de dilluns i la matinada de dimarts van ser "molt pitjors" que els generats just després de l'incident a l'agost. La policia va llançar gasos lacrimògens i granades atordidores contra els manifestants. Els advocats de la família Brown, Benjamin Crump i Anthony Gray, van dir en una conferència de premsa que el procés no va ser just, perquè el fiscal del cas tenia un conflicte d'interès i Wilson no va ser examinat de forma apropiada. Van afirmar que va haver de nomenar un fiscal especial.

Aquest dimarts, el responsable de Drets Humans de l'ONU, Zeid Ra'ad l'Hussein, va expressar la seva "preocupació" pel "desproporcionat" nombre de joves afroamericans que estan morint en enfrontaments policials als Estats Units. Això, va dir el delegat de l'ONU, és responsable d'una "profunda i aferrissada" desconfiança dins dels sectors de la població. El funcionari va evitar fer comentaris sobre la decisió del Gran Jurat perquè, segons va argumentar, no tenia els detalls complets. No obstant això, va dir que estava "profundament preocupat pel nombre desproporcionat de joves afroamericans que moren en enfrontaments amb agents de policia, així com el nombre desproporcionat d'afroamericans en presons d'Estats Units i el nombre desproporcionat d'afroamericans al corredor de la mort, condemnats a la pena capital ", va afirmar Hussein.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid