Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
COLÒMBIA
Condemnen un paramilitar colombià per 1425 crims

El paramilitar d’extrema dreta Salvatore Mancuso que compleix condemna a EUA per narcotràfic, rentat d'actius i finançament al terrorisme haurà de respondre pels seus crims a Colòmbia.

29/11/2014 Internacional

La justícia colombiana, va ordenar al capitost paramilitar Salvatore Mancuso, reparar a nou mil 500 víctimes de l'organització d’extrema dreta Autodefensas Unidas de Colòmbia (AUC), acusada, entre altres, de massacrar més de 11 mil persones. La sentència que conté més de quatre mil 500 pàgines es va pronunciar sobre els patrons criminals executats per Mancuso i analitza mil 425 fets, que involucren 175 càrrecs per violència de gènere, 609 càrrecs per desaparició forçada, 405 càrrecs per desplaçament forçat, 149 càrrecs per reclutament forçat i 87 càrrecs per homicidi. La magistrada va ordenar que el cap paramilitar demani perdó a les víctimes de violència de gènere. Investigadors de la Fiscalia van afirmar que aquesta sentència és una de les més importants perquè reuneix patrons de macrocriminalitat que permetran accelerar altres processos contra més paramilitars.


Mancuso va ser extradit als Estats Units (EUA), pel Govern de l'expresident Álvaro Uribe, l'any 2008 per narcotràfic. Uribe Vélez va sancionar la Llei 975 el 2005, coneguda com a Llei de Justícia i Pau i aprovada pel Congrés de la República de Colòmbia. El propòsit de la Llei 975 era crear un marc jurídic viable per avançar un procés de "desmobilització paramilitar". Mancuso, es va lliurar a la justícia colombiana per rebre els beneficis que de la Llei deriven, i la pena màxima per a algú que se sotmeti a aquesta "llei" és de vuit anys de presó independentment de la gravetat del crim comès.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid