Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
9-N
Autoinculpacions i mobilitzacions en resposta a les querelles del 9-N

Diversos ciutadans i els portaveus de CiU, ERC, ICV-EUiA i la CUP al Parlament s’han autoinculpat d’haver participat al 9-N

22/11/2014 Política

El dijous passat els partits pro-consulta van signar una carta d’autoinculpació on "admeten ser els mandants i coautors de les accions que s'imputen als membres del Govern derivades de l'organització i execució" del 9-N i recorden que el Parlament va aprovar el 13 de novembre una moció per la qual assumia de forma col·lectiva les conseqüències del procés participatiu i que rebutjava que s'exigeixin responsabilitats per via judicial. Signen la carta Jordi Turull (CiU), Marta Rovira (ERC), Dolors Camats (ICV-EUiA) i David Fernández (CUP).


D’altra banda algunes de les autoinculpacions que han fet diversos ciutadans han tingut cert ressò mediàtic; com la carta autoinculpatòria escrita al fiscal general de l’Estat per una veïna de Barcelona de 96 anys o l’autoinculpació que ha fet a la comissaria del Cuerpo Nacional de Policía d'Igualada el membre del comitè executiu del Cercle Català de Negocis (CCN) Ignasi Vich. Per “facilitar” les autoinculpacions l'associació Drets, creada recentment per denunciar i personar-se com a acusació popular contra els atacs de catalanofòbia, ha penjat a la seva web un formulari perquè els ciutadans puguin inculpar-se d'haver participat en el 9-N.


Finalment, l'Assemblea Nacional Catalana del Barcelonès ha convocat per dilluns a les 20 hores a la plaça Sant Jaume de Barcelona el primer acte de solidaritat amb els inculpats a la querella presentada per la Fiscalia pel procés participatiu del 9N amb el lema "Cap querella ens aturarà. Tots som 9N".

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid