Periodisme
Un llibre radiografia la febre de l'or immobiliari als Països Catalans

"Els senyors del boom", de Gemma Garcia Fàbrega, es presentarà dimecres que ve a la FAVB amb David Bassa i Xavier Vinader

23/10/2014 Comunicació

El Grup Barnils i Edicions Saldonar presenten "Els senyors del boom", un llibre que radiografia la febre de l’or immobiliari viscuda als Països Catalans a partir d’informacions de primera mà. L'obra, escrita per la periodista Gemma Garcia Fàbrega, fa una anàlisi documentada que obre perspectives noves sobre els motius la catàstrofe que va estar a punt d’ensorrar l’economia.

Aquest és el tercer títol de la col·lecció Periodistes després d'"Et presento el jutge Garzón" de Sònia Bagudanch i "Castor, la bombolla sísmica" de Jordi Marsal. El llibre es presentarà dimecres que ve a la seu de la Federació de Veïns i Veïnes de Barcelona (FAVB).

L’estudi s’articula a partir de les actuacions de nou empreses capdavanteres valencianes, balears i catalanes: Grup Llanera, Astroc, Marina d’Or, Grup Drac, Grup d’Empreses Abel Matutes, Sacresa, Habitat, La Caixa i CatalunyaCaixa. Les conclusions de l’anàlisi verifiquen que l’auge i la caiguda de les empreses immobiliàries van tenir un patró comú i que els responsables van disposar de la complicitat de les esferes polítiques i la connivència social i mediàtica.

El llibre té un pròleg del president del Grup Barnils, David Bassa (que podeu llegir en aquest enllaç) i un epíleg del periodista Xavier Vinader. Ambdós seran a l’acte de presentació del llibre junt amb l’autora i l’editor d’Edicions Saldonar, Francesc Gil Lluch.