Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Repressió
Tres joves del Casal Popular de Lleida aniran a judici per usurpació i danys

Per fer front al judici i conèixer-ho millor han fet una crida a celebrar avui la Castanyada al Casal, "n'hem montat una de grossa!"

31/10/2014 Drets i Llibertats

El proper dilluns 3 de novembre, s'ha convocat una concentració de suport davant dels jutjats de Lleida en suport a 3 joves que seran duts a judici acusats de delictes d’usurpació i danys en relació l’antic espai del Casal Popular de Joves. Als joves se’ls demana penes de més de 18.000 € en multes.

Cal recordar que després de 10 mesos d'activitat a la Sala Europa, centenars de joves van participar del projecte, realitzant tallers, assemblees, concerts, videofòrums, conferències, etc. organitzades tant pel propi Casal com per entitats i col·lectius del teixit social i moviment juvenil de la ciutat.

El propietari i la fiscalia van decidir escollir 3 joves a l’atzar i incriminar-los delictes d’usurpació i danys amb la voluntat de convertir-los en els caps de turc del projecte. Des del primer dia s’ha donat suport al joves i s'ha valorat aquest judici com el darrer intent fallit per criminalitzar i reprimir el projecte.

El casal al carrer Tallada

Fa quasi 2 anys que estem al local situat a c/Tallada,1. Però tenen molt present i els encanta recordar els 10 mesos que van estar a la Sala Europa. D'un espai tancat durant més de 15 anys, brut i fosc, amb la il·lusió i ganes de desenes de joves el van alliberar i convertir en un espai ple de vida, de colors i activitats.

El 6 de desembre de 2012 la Guàrdia Urbana amb una ordre de La Paeria va realitzar un desallotjament exprés i d'un dia per l'altre vam veure com aquell espai que era de totes lesjoves i albergava col·lectius i moviments socials de la ciutat tornava a estar tancat (i dos anys després continua igual).

Segons els joves "Volíen que deixèssim de somniar i tombar tot allò que havíem construït. Però no ho vam permetre! Ens vam fer més fortes i vam seguir rebel·lant-nos i plantejant alternatives".

Ocupació d'un edifici abandonat del carrer Prat de la Riba

Cal recordar que el febrer passat, El jutjat penal núm 3 de Lleida ha decidit absoldre els tres joves membres delCasal Popular de Joves de Lleida que el passat 25 de febrer van ser jutjats per un judici d’usurpació. Foren acusats d’un delicte d’usurpació amb penes de més de 2700 euros, en relació a l’intent d’ocupació que tinguè lloc l’octubre de 2011 a un edifici abandonat del carrer Prat de la Riba.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid