Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
INTOXICACIÓ
Les intoxicacions unionistes a la xarxa es multipliquen

Les webs Catalans per la Transparència (catpt.cat) i Sign-in Catalunya són muntatges de grups unionistes destinats a crear confusió dins del moviment independentista

29/10/2014 Drets i Llibertats

Aquesta setmana s’han conegut dues noves intoxicacions unionistes a internet. Fa uns dies es va descobrir que la pàgina Sign-in Catalunya era una pàgina falsa creada amb l’objectiu d’obtenir dades personals d’independentistes i avui s’ha conegut que la web Catalans per la Transparència (catpt.cat) també és “fake” similar.

Ahir després de descobrir-se que la web Sign-in Catalunya era una muntatge creat pel mateix grup xenòfob unionista que administra la pàgina la web “L’Islam Radical- la bandera negra arriba a Catalunya” (on es difon el discurs que l’independentisme català és un aliat de l’islamisme radical) la pàgina ha desaparegut (tot i que manté els perfils a twitter i facebook). L’anul·lació de la web possiblement s’ha produït perquè els seus administradors tenen por de ser denunciats a l’Agència de Protecció de Dades ja que van recollir més de 25.000 signatures (amb el nom, cognoms, correu electrònic i telèfon) amb el compromís (evidentment no acomplert) de “respectar la teva privacitat. La teva informació personal no serà compartida amb terceres persones, i només serà utilitzada per als fins declarats en aquesta petició”.


Avui s’ha conegut que la pàgina Catalans per la Transparència és un altre “fake” ultradretà que té l’objectiu de crear confusió dins de l’independentisme. Aquesta web no té un administrador conegut (està registrada a Buffalo, EUA) i la seva pàgina al facebook només té d’informació de contacte un correu electrònic i l’adreça de la web. Els continguts d'aquesta web pretesament sobiranista deixen clar que és un exemple més dels muntatges que crea l’unionisme ultradretà per intentar desestabilitzar l’independentisme.


De fet, el “camuflatge” és una de les estratègies que ha desenvolupat l’ultradreta en els darrers anys, arribant a crear plataformes electorals on es dissimula tant l’ideari feixista que fins i tot difonen missatges antiracistes. Un exemple d’una d’aquests plataformes filo-feixistes “camuflades” és Hartos.org on es vol donar la imatge de ser una organització antisistema propera a l’esquerra quan en realitat té contactes amb l’ultradreta (la número dos a la llista d’Hartos per la circumscripció de Lleida a les últimes eleccions autonòmiques era una membre del grup neo-nazi MSR) . A més a més, si es visita la seva web es pot comprovar que utilitza una toponímia totalment franquista quan informa de les candidatures del partit a diversos municipis dels Països Catalans (Borjas del Campo, Castellet y Gornal, La Selva del Campo, Puebla de Montornés etc..etc...).

Valora
Rànquings
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid