Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
LLENGUA
La Plataforma per la Llengua exigeix al govern espanyol que rectifiqui els webs institucionals

Més de la meitat dels 34 webs analitzats per la Plataforma per la Llengua diferencien entre català i valencià. Alguns dels webs analitzats són: ADIF, RENFE, Gobierno de España, Casa Real, Tribunal Constitucional o el Congreso de los Diputados.

24/10/2014 Llengua
 Plataforma per la llengua Logotip de Plataforma per la llengua
La Plataforma per la Llengua es mostra especialment preocupada per la campanya orquestrada pel govern del PP per tal de disgregar el català del valencià, tot amb l'objectiu de reduir el pes de la llengua catalana. L'ONG del català remarca que ja patim l'atac al model d'immersió lingüística escolar amb la Llei Wert, l'atac al País Valencià on no és pot veure ni escoltar Catalunya Ràdio ni Televisió de Catalunya, els intents reiterats a la Franja de treure el català de les escoles, en favor del francès o el LAPAO, i el decret Bauzá a les Illes Balears per treure el català de les escoles.

Ara la Plataforma per la Llengua denuncia una argúcia més del govern del Partit Popular. En l'informe "El tractament de la llengua catalana en els web de les empreses públiques i de les institucions del govern espanyol" (el podeu consular aquí) l'ONG del català ha analitzat 36 webs d'institucions i administracions i la conclusió és clara. De tots els web analitzat, no n'existeix cap amb una opció real en català (tot i clicar l'opció català hi apareix informació en castellà) i més de la meitat dels webs diferencien entre català o valencià.

La Plataforma també recorda que els successius governs de Rodríguez Zapatero van incomplir successivament els reiterats objectius fixats en la utilització del català als webs malgrat que havien fixat, tant per al 2005, 2009 i 2010, dates concretes de compliment. Entre els web analitzats hi ha: Gobierno de España, Tribunal Constitucional, Congreso de los Diputados, AENA, RENFE, la Casa Real o ADIF. Alguns dels que no tenen versió en català són: RTVE, AENA, INE, Tribunal Constitucional, Congreso de los Diputados. Alguns dels que tenen versió que discrimina entre català i valencià són: la Casa Real, ADIF, RENFE, el Defensor del Pueblo o el Gobierno de España.

Valora
Rànquings
  1. Alhora i la CUP
  2. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  3. Sant Jordi era guerrer...
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  7. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  8. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  9. Sergi Saladié encapçala la llista electoral de la CUP pel Camp i les Terres de l'Ebre
  10. La FAVB diu no a la Fórmula 1 al passeig de Gràcia
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid