Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Manipulació
La PDaD denuncia la manipulació de les xifres de l'atur
30/10/2014 Drets i Llibertats

El 23 d’octubre es publicaren les dades de l’Enquesta de Població Activa del tercer trimestre de 2014 a l’estat espanyol. La nota de premsa de l’INE destacava l’increment del nombre de persones que treballen per compte propi o d’altres i el descens en el nombre d’aturades.

Segons aquesta estadística, una persona amb ocupació és aquella que ha treballat un mínim d’una hora durant la setmana anterior a la que es va fer l’enquesta, a canvi d’un salari en efectiu o en espècie. També estaria activa la que no ha treballat gens, però que declara mantindre vincles amb una empresa on confiar tornar a treballar.

Les que diuen que han trobat un treball al que esperen incorporar-se abans de tres mesos no apareixen com aturades, sinó com a “inactives”. També són comptades com a inactives les afectades pel terrorisme social que anomenen“procesos de regulació”, i que temen que van a perdre el treball. Fins i tot es consideren inactives les desanimades, les aturades de llarga duració o més majors que declaren que ja no confien en trobar treball.

La PDaD denuncia que, com mostren aquests indicadors, "les “dades” no són altra cosa que propaganda i manipulació". L’EPA oculta la liquidació masiva del treball digne i la vulneració dels drets de treballadors i treballadores. No només amaga la permanent precarització del treball que condueix cap a l’economia submergida o la pobresa, sinó que utilitza formes d’explotació extrema com el treball per hores o, fins i tot, l’esperança de treballar, com a increment del nombre de persones treballadores i com a reducció de l’atur, segons la Plataforma.

I continua "diuen que, al País Valencià, hem millorat amb les nostres 614.000 persones aturades, més d’un 25% de les persones actives. Cap ha treballat ni tan sols una hora en una setmana ni té cap esperança de fer-ho, i totes busquen treball activament. Les persones inactives són més de 1.715.000, nombre que barreja pensionistes, joves estudiants o “persones que s’ocupen de la llar” amb gent desesperançada o gent atemorida per l’amenaça de tancament de la seua empresa."

L’enquesta també nega l’exili econòmic de valencians i valencianes, formades al País Valencià i que marxen per falta d’oportunitats com han fet des de fa molts anys. És una sagnia de joves, sobretot, que cerquen la seua oportunitat a altres estats de la Unió Europea, i que no compten per a res a aquesta enquesta.

La precarització es manifesta amb cruesa amb les més de 33.000 persones actives d’entre 16 i 19 anys, quasi 10.000 aturades, i que no són incentivades per a formar-se. En el gran nombre de dones que ni tan sols entren en la categoria d’actives, dada que amaga les formes més inadmisiblesd’explotació, exclusió i feminització de la pobresa.

El Dret a Decidir també és per a accedir a condicions de treball dignes, justes, igualitàries, solidàries i amb remuneracions suficients. També és per a establir una renda mínima garantida que tanque la porta a la pobresa i l’exclusió, a les situacions d’extrema necessitat que aboquen als elevats graus d’explotació que amaga l’EPA.

Valora
Rànquings
  1. Alhora i la CUP
  2. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  3. Sant Jordi era guerrer...
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  7. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  8. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  9. «Saps què? Que llegint aquest tros de diari...»
  10. Sergi Saladié encapçala la llista electoral de la CUP pel Camp i les Terres de l'Ebre
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid