Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
9N
La CUP demana que es posin les urnes al carrer el 9-N

Reclama que Govern i partits abandonin el "tacticisme" i es reprenguin les reunions de manera immediata

14/10/2014 Política

Centenars de persones s'han aplegat aquesta mitjanit a la plaça de Sant Jaume a una Assemblea Oberta Informativa que havia estat convocada pel Consell Polític de la CUP. En aquesta trobada els diputats de la formació han explicat com s'ha desenvolupat la reunió del govern amb les organitzacions polítiques favorables a la consulta. 

David Fernandez ha informat que la formació acceptaria el procés participatiu que ha proposat el govern com alternativa per assegurar les urnes el 9N. També ha explicat que ERC vol seguir endavant amb el procés i que ICV optaria per no fer la consulta per falta de garanties.

Davant d'aquest nou escenari, la CUP no dóna per tancada la consulta del 9 de novembre, tot i el desacord que s'ha fet evident aquest dilluns entre el Govern. En aquesta línia, Quim Arrufat ha lamentat que les negociacions hagin acabat i ha reclamat que Govern i partits abandonin el "tacticisme" i es reprenguin les reunions de manera immediata.

"S'ha pecat de tacticisme a la taula, volem urnes i urnes el 9-N", ha dit, i ha explicat desmarcant-se del govern que "la unitat només serveix si hi ha consulta". "No hi ha plebiscitàries que puguin substituir el fet polític de votar en una consulta. Ens neguem a assumir que no es pot fer", ha remarcat

Proposta del Govern

Aquest matí, Artur Mas presentarà una alternativa, que es podria basar en els articles de la llei de consultes que no han estat suspesos pel TC. Així es podria esquivar la prohibició, fent servir els instituts com a colegis electorals. Ara bé, els electors s'haurien d'inscriure en el moment de votar com s'havia avançat en algun mitjà de de comunicació.

Tot i això, ahir a la nit ERC apuntava que l'únic camí a seguir és el de la Declaració Unilateral d'Independència (DUI). Ara bé, donarà suport en aquest punt al govern, però remarca que això no era el que s'havia acordat inicialment.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid