Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Espais ocupats
L'Ajuntament de Mataró no enderrocarà el casal El Teler

La CUP i El Teler han arribat a un acord amb el govern municipal després que divendres tapiessin el casal ocupat

22/10/2014 Drets i Llibertats

L'Ajuntament de Mataró no enderrocarà per ara el casal popular independentista El Teler. Divendres passat el consistori va enviar la brigada municipal a clausurar el casal sense previ avís i enmig d'un fort operatiu policial que es va saldar amb dos detinguts, tal com va informar Llibertat.cat.

Els dos joves van ser detinguts per intentar accedir al local i van ser deixats en llibertat després de declarar i de romandre a la comissaria durant hores.

L'Ajuntament tenia previst enderrocar l'edifici aquesta mateixa setmana pel risc d'esfondrament d'una teulada, però la decisió s'ha ajornat després de la visita aquest dimecres dels arquitectes municipals.

El Teler i la CUP havien denunciat que el govern municipal va signar un decret per a desallotjar el local malgrat que no se n'havia fet cap inspecció. Dilluns es van reunir amb l'Ajuntament i van acordar obrir negociacions entre els membres del casal i el propietari per a mirar de trobar una solució que passi per fer reformes i així evitar l'enderrocament de l'edifici.

La CUP i El Teler han denunciat que l'Ajuntament tapiés el casal malgrat haver acordat que no es farien acitivitats al local durant tres setmanes i que s'intentaria arreglar la teulada. En una reunió mantinguda el 13 d'octubre l'Ajuntament es va comprometre a congelar el decret de desallotjament a l'espera de l'informe tècnic de l'estat de l'edifici i de les negociacions entre els joves i el propietari per arreglar la teulada. 

La CUP ha lamentat que el govern municipal hagi incomplert el seu compromís de respectar la pròrroga de tres setmanes i ha assegurat que durant aquest temps els joves d'El Teler "han complert escrupolosament el compromís de no fer ús del local ocupat".

La formació considera que "feia temps que el govern maldava per clausurar l’espai alliberat" i destaca que Arran i el SEPC, col·lectius que dinamitzen el casal, estaven disposats a fer reformes a l'edifici per "mantenir viva una casa que el govern vol enderrocar". En aquest sentit, posa de manifest "la realitat de molts edificis abandonats pels seus propietaris i en accelerada degradació per la seva inactivitat".

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid