Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
habitatge
Els Mossos desallotgen la PAH d'una oficina de Catalunya Caixa al centre de Barcelona

Com a resposta a l'acció policial, avui es farà una acció de protesta  al voltant de Plaça de Catalunya

24/10/2014 Drets i Llibertats
Cap a les 23.30 h, els Mossos d'Esquadra han desallotjat als membres de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH) que ocupaven una sucursal de Catalunya Caixa en la cantonada del passeig de Gràcia amb el carrer de Provença, des del migdia amb l'objectiu de reivindicar un lloguer social vitalici per a un matrimoni de 70 anys.

Els policies van treure a una trentena de persones de l'oficina. El dispositiu policial comptava amb 16 furgons policials, que havien acordonat la zona. Els agents van iniciar l'operació en el moment que no hi havia activitat turística a la Casa Milà. Els companys de la PAH a l'exterior de l'oficina, que tot just havien acabat projectat el documental "7 dies a PAH Barcelona" sobre la façana de la sucursal, situada just davant de La Pedrera, van organitzar una concentració davant dels furgons, en la qual van corejar lemes com "Sí es pot". 

L'acció de la PAH ve precedida per una ocupació que es va fer dimecres passat a una altra oficina de Catalunya Caixa al carrer de Casp que va durar fins ahir coincidint amb l'ocupació d'una altre oficina a la rambla de Catalunya.

Matrimoni de 70 anys

El matrimoni va fer servir casa seva com a aval de l’habitatge que va adquirir la seva filla, que posteriorment no va poder pagar. Ara fa un any que la parella no pot afrontar les quotes que se’n deriven i, segons explica la PAH, CatalunyaCaixa amenaça de desnonar-los. Segons la parella, l’entitat es va “aprofitar d’ells” quan van signar l’aval, ja que la dona estava a l’hospital i el marit “no sabia què firmava”.

La parella, resident al districte de Sant Andreu, té uns ingressos de 730 euros al mes i un deute de 90.000 amb CatalunyaCaixa. L’entitat els ha ofert un lloguer de 275 € al mes durant tres anys, un preu que, segons el portaveu de la PAH a Barcelona Carlos Macías, no poden assumir.

Valora
Vídeos
Primer día de ocupación #CXVidasEnJuego
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid