Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
ENERGIA
El president d'Unesa creu que la pobresa energètica no és la més "urgent"

El president de la patronal elèctrica Unesa, Eduardo Montes, ha assegurat avui a Barcelona que la pobresa energètica no és "la més urgent" de les diferents vessants de la pobresa que hi ha a L'Estat espanyol i ha negat que en una hipotètica Catalunya independent l'energia fos més barata.

28/10/2014 Economia

"De totes les pobreses, la pobresa energètica probablement no sigui la més urgent", ha afirmat avui Eduardo Montes en un esmorzar organitzat pel "Fòrum Europa. Tribuna Catalunya" a Barcelona. Montes ha demanat "donar un cop a l'espatlla" per sortir de la situació de pobresa que, segons ell afecta no només a l'àmbit energètic sinó també al alimentari o al vestir. Respecte les declaracions d'alguns  independentistes i del conseller d'Empresa de la Generalitat, Felip Puig, que situen en un 15% més barat el preu de l'electricitat en una hipotètica Catalunya independent, Montes ha respost que "no hi ha cap motiu" per pensar en aquesta direcció", i ha convidat "els independentistes a explicar-ho amb claredat.". "Que expliquin com ho aconseguiran, perquè probablement sigui un exemple per a la resta del món", ha afegit Montes.


El president d'Unesa també ha situat el dèficit de tarifa com "el problema de base" del sistema elèctric espanyol, i ha recordat que aquest dèficit ja acumula uns 30.000 milions d'euros. Ha recordat a més la contribució de les empreses que conformen la patronal al conjunt de l'economia espanyola, i ho ha xifrat en un 2,1% d'aportació al PIB espanyol i una contribució total de 21.189.000 d'euros. A més, ha assegurat que, en conjunt, les empreses d'Unesa donen feina a 150.000 persones a l'Estat espanyol de manera directa i indirecta, una dada que per a Montes "no és intranscendent". Montes també ha situat una major liberalització, l'avanç en la interconnexió elèctrica amb Europa, una nova governança en matèria mediambiental i les xarxes intel·ligents com els principals reptes de futur del sector.

Valora
Rànquings
  1. Alhora i la CUP
  2. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  3. Sant Jordi era guerrer...
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  7. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  8. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  9. «Saps què? Que llegint aquest tros de diari...»
  10. La FAVB diu no a la Fórmula 1 al passeig de Gràcia
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid