Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
9-N
El Parlament vota l’elecció de la Comissió de Control de les Consultes Populars

Aquesta elecció era un dels aspectes recollits a la Llei de consultes suspesa pel Tribunal Constitucional però CiU, ERC, ICV-EUiA i la CUP han decidit tirar-la endavant.

01/10/2014 Política

Avui al migdia, tot i les amenaces dels diputats del PP i Ciutadans (Josep Millo i Albert Rivera) s’ha votat al Parlament de Catalunya l’elecció de la Comissió de Control de les Consultes Populars no referendaries. Un altre diputat del PP, el membre de la mesa, Pere Calbó, ha advertit que no signarà l’acta de la mesa perquè la considera il·legal. Aquesta elecció era un dels aspectes recollits a la Llei de consultes suspesa pel Tribunal Constitucional però CiU, ERC, ICV-EUiA i la CUP han decidit tirar-la endavant.


Els membres d'aquesta comissió els van proposar els grups parlamentaris partidaris de la consulta i es tracta dels catedràtics de Ciència Política Joaquim Brugué i Jordi Matas, la catedràtica de Dret Constitucional Mercè Barceló, el catedràtic de Dret Civil Miquel Martín, el doctor en Dret Alfonso González, i els advocats   Benet Salellas i Marc Marsal. Abans de la votació els diputats de PSC, PP i Ciutadans han demanat la lectura del text però la presidenta del Parlament no ho ha permès i la votació s’ha realitzat (els diputats del PP no han votat i els de Ciudadanos han abandonat la cambra) amb un resultat de 86 vots a favor de la creació de la Comissió (ERC,CUP, ICV-EUiA i CiU).


El diputat de la CUP David Fernàndez ha recordat en la seva intervenció que “això no és Escòcia, aquí hi ha tambors de guerra” i que "no reconeixem cap legitimitat al Tribunal Constitucional...nosaltres ens declarem insubmisos i insubordinats a l’Estat espanyol”. Fernàndez ha advertit que només “acatarem la voluntat del poble, del 79% d’aquesta cambra i dels 900 municipis que s’han declarat a favor de la consulta”. Finalment ha acabat la seva intervenció afirmant que “no demanarem permís per ser lliures” i el crit de “Visca la Terra”.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid