Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
9-N
El govern espanyol es planteja impugnar la consulta del 9-N per “antidemocràtica”

La vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, ha informat aquest divendres a la premsa d'aquesta possible impugnació davant els moviments que està fent la Generalitat de cara el 9-N

24/10/2014 Política
Tal com ja va anunciar llibertat.cat la setmana passada, el govern espanyol ha encarregat als serveis jurídics de l'Estat un informe sobre totes les actuacions encaminades a la convocatòria de la consulta del 9 de novembre i estudiarà la impugnació d'un procés que, segons l’opinió de la vicepresidenta, és «antidemocràtic». La vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, ha informat aquest divendres d'aquest encàrrec del cap de l'executiu espanyol, Mariano Rajoy, davant els passos que està fent la Generalitat una vegada que va renunciar a convocar una consulta oficial per al 9-N.

“Tot sembla apuntar que la Generalitat pretén substituir un procés que al nostre judici era il·legal- i per això ho vàrem recórrer al Tribunal Constitucional- per un altre encara més antidemocràtic”, ha manifestat la vicepresidenta, que ha acusat a la Generalitat de transferir als ciutadans responsabilitats i obligacions que “ni tan sols s’assumeixen per escrit”. Sáenz de Santamaría ha recalcat que als ciutadans “no se'ls pot imposar, verbalment o com sigui, obligacions que els generin dubtes, pors, intranquil·litat, inseguretat i tot això perquè el president de la Generalitat ha decidit no assumir “la responsabilitat de la il·legalitat del procés”.


Ha subratllat que l'executiu espanyol "vol traslladar tranquil·litat i seguretat a aquests ciutadans, ja que la seva primera obligació és fer complir les lleis i respectar els drets dels ciutadans, motius pels quals en el seu moment va recórrer la consulta davant el Tribunal Constitucional". Sáenz de Santamaría ha insistit que la consulta alternativa que vol impulsar la Generalitat amb el suport de la societat civil, sindicats i partits polítics no té “cap tipus de garanties democràtiques”.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid