Comunicació
El documental sobre l'Operació Garzón es projecta a Rubí

Joan Rocamora: "Els independentistes significativament eren poca cosa, però feien nosa"

15/10/2014 Comunicació

Rubí va acollir ahir la projecció del documental "L'Operació Garzón contra l'independentisme català" impulsat per Llibertat.cat i realitzat per Zeba Produccions. La presentació, organitzada per la CUP, va anar a càrrec d'un dels protagonistes del treball, Joan Rocamora, encausat el 1992.

Rocamora va explicar que l'operació no responia a una qüestió de seguretat sinó que tenia l'objectiu de desmantellar l'independentisme combatiu, que llavors era l'únic agent que s'oposava a les Olimpíades. "Els independentistes significativament eren poca cosa, però feien nosa", va etzibar.

“No van anar a pels peixos grossos, van tocar tothom, i tots els detinguts estaven completament indefensos", va afirmar Rocamora, que va denunciar el silenci mediàtic per part de mitjans com La Vanguardia o El País.

El militant va explicar com la Guàrdia Civil va actuar contra el moviment independentista i que l'operació estava comandada per Garzón, "un jutge amb ànsia de fama que no tenia aturador”. Rocamora va destacar la unitat dels grups polítics a l'hora de demanar l'amnistia dels presos i va subratllar que la sentència del Tribunal d'Estrasburg del 2004 que condemnava l’estat espanyol per no haver investigat les tortures "va ser un consol, però encara no s’ha fet justícia”.