Regionalització
Denuncien l'ús de la "valenciania" per part del PP i el PSPV contra la cultura
21/10/2014 Cultura

La Plataforma pel Dret a Decidir del País Valencià (PDaDPV) ha emès un comunicat on denuncia dl’ús permanent de la “valenciania” contra la cultura, la identitat, la història i la memòria del poble valencià. En relació a la resolució a favor de ladenominació “idioma valencià” com a “tradicional, històrica, legal i més adequada al marc legal actual”, aprovada en el marc del debat de política general del 24 de setembre, amb els vots del PP i el PSPV i que ha publicat el Bulletí Oficial de les Corts Valencianes del passat 17 d'octubre.

Per a la PDaDPV, "la suposada defensa de l’idioma valencià no serà per a normalitzar el seu ús ni el seu ensenyament, per a acabar amb la posició subordinada al castellà a la qual ha està relegada pels poders polítics".

I afegeix entre altres, "No servirà per a garantir l’atenció en valencià als serveis públics i privats. No servirà per a protegir la ciutadania davant dels atacs a la seua llibertat de fer ús del valencià. No a mans de qui ha esborrat del record la limitada LUEV, amb més de 20 anys de vigència".

I és que segons la PDaDPV, "la La nostra innegable identitat com a poble valencià s’ha construït dins dels vincles històrics, culturals, econòmics i polítics amb la resta de territoris de parla catalana. L’idioma valencià és l’idioma balear i l’idioma català i és molt més que un nom o un article de l’Estatut d’Autonomia. És l’element principal de la nostra identitat com a poble, i la seua defensa no pot ser altra que el seu foment i la seua normalització".