Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
CORRUPCIÓ
Acebes imputat per autoritzar la compra d'accions de Libertad Digital amb la caixa B del PP

El jutge de l'Audiència Nacional Pablo Ruz ha citat com a imputat per dimarts que ve l'exsecretari general del Partit Popular (PP) Ángel Acebes, l'extresorer de la formació Álvaro Lapuerta i l'empresari de la construcció Antonio Vilela per la compra d'accions de Libertad Digital amb càrrec presumptament a la 'caixa B' dels populars.

21/10/2014 Política
El magistrat imputa indiciàriament a Acebes un delicte d'apropiació indeguda en la modalitat de "comissió per omissió" per "la seva responsabilitat respecte a l'eventual coneixement i autorització de l'operació", emmarcada en l'ampliació de capital de Libertad Digital. Segons la declaració judicial de Bárcenas, Lapuerta va rebre l'octubre del 2004 l'encàrrec d'Acebes de "buscar empresaris que estiguessin disposats" a participar en l'ampliació de capital de Libertad Digital "utilitzant per a ells els fons de la 'caixa B' del partit". La iniciativa, que hauria partit del llavors president de Libertad Digital, Alberto Recarte, tenia la finalitat que les participacions fossin "traspassades a tercers per part dels subscriptors inicials, que haurien de ser persones de confiança".

El magistrat ha acordat aquestes noves imputacions a partir d'un informe de la Unitat de Delinqüència Econòmica i Fiscal (UDEF) de la Policia Nacional que analitza nou apunts manuscrits de la comptabilitat B de Bárcenas entre els anys 2004 i 2005 que reflecteixen la compra d'accions de Libertad Digital per valor de 410.300 euros. L'adquisició dels títols va ser realitzada per Rosalía Iglesias, esposa de Bárcenas (per valor de 149.600 euros), Álvaro Lapuerta (un total de 1.270 títols per 139.700 euros) i el treballador del PP Francisco Yáñez (121.000 euros), pare de l'apoderat de els comptes de Bárcenas a Suïssa. Els tres van vendre les accions posterioremente encara que en el cas de Lapuerta i Iglesias no consta que els diners retornés a la 'caixa B' del partit. Els compradors haurien estat tant Antonio Vilela, apoderat de Construccions Rubau i ja imputat en la causa, com l'exdirector general del Ministeri de Justícia Alberto Dorrego, que va realitzar dues entregues de 12.100 i 24.000 euros a la 'caixa B' del PP, i l'empresari Borja García Nieto, que va adquirir 218 accions del grup mediàtic.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid