Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Centres d'Internament
Una càmera oculta mostra abusos de policies de paisà a un internat del CIE de Madrid

El vídeo que mostra l'agressió del policia de paisà al CIE de Madrid és de 2011, després de la polèmica per les imatges filtrades de Mossos maltractant diversos detinguts a Barcelona, però no va tenir validesa judicial i no es va fer públic per denunciar l'abús i maltractament durant la custodia del ciutadà colombià

18/09/2014 Internacional

Un vídeo mostra per primera vegada l'ús de la violència i amenaces que exerceixen uns policies policia en l'interior dels Centres d'Internament per a Estrangers (CIE) a Madrid.

Es tracta d'unes imatges gravades per la càmera de seguretat de la bugaderia del CIE, que mostren com dos policies de paisà emmanillen amb les mans a l'esquena i amb cinta americana una persona de nacionalitat colombiana: un dels policies després el llença contra la paret i l'escanya, dificultant-li la respiració, mentre el seu company tracta de contenir-lo.

Les imatges del vídeo corresponen, segons el web La Marea, al 2 de maig de 2011, i havien restat oblidades en un calaix del jutjat per arxivament de la causa.

Aquest mitjà assenyala que durant el procés, de fet, no es va donar importància al vídeo com a prova de les denúncies que havia realitzat el jove colombià, i per això el jutge no va citar a declarar els testimonis clau que van servir per consumar l'internament al CIE i l'expulsió del ciutadà colombià. Un procés d'expulsió que a més a més, segons el mitjà, estava ple d'irregularitats. Precisament durant aquest procés judicial els agents van negar totes les agressions descrites.

L'agressió del policia de paisà recollida per la càmera al CIE de Madrid és de 2011, molt temps després de la polèmica per les imatges filtrades d'agents dels Mossos maltractant diversos detinguts a Barcelona (a partir del 2007), però a diferència de les cintes gravades a comissaries catalanes, l'agressió gravada a Madrid no va merèixer l'atenció de jutges o fiscals de la capital de l'Estat, i la premsa madrilenya tampoc es va fer ressò de l'evident maltractament contra un ciutadà colombià que no estava acusat d'haver comès un delicte, sinó que com moltes altres persones romania retingut al CIE per haver entrat irregularment a l'Estat.

Valora
Rànquings
  1. Alhora i la CUP
  2. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  3. Sant Jordi era guerrer...
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  7. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  8. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  9. Sergi Saladié encapçala la llista electoral de la CUP pel Camp i les Terres de l'Ebre
  10. La FAVB diu no a la Fórmula 1 al passeig de Gràcia
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid