Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Censura
Protestes a RTVE pel tractament de la Diada

Queixes pel tractament de la manifestació a TVE, amb absència de plànols aeris i crítiques a la redacció per la cobertura

12/09/2014 Comunicació
Denúncies i queixes dels professionals de RTVE pel tractament donat a la Diada, tant en TVE com en RNE. Supressió de transmissions a última hora, absència de les imatges aeries Via catalana que donessin reflex informatiu de la manifestació, i crítiques en la redacció de Torrespaña per la cobertura plana efectuada. És el resum del que ha passat aquest dijous a RTVE amb la cobertura informativa dels actes de l'11 de Setembre.

El Consell d'Informatius de Ràdio Nacional d'Espanya va denunciar "la decisió de suspendre, a última hora, la retransmissió íntegra a Ràdio 4 de l'acte institucional amb motiu de la Diada de Catalunya". L'òrgan de representació dels periodistes afirma que la direcció va decidir suspendre la retransmissió solament 24 hores abans, quan ja estava planificada, tal com s'havia fet anys abans i quan fins i tot s'havien contractat línies de RDSI per a la seva òptima cobertura.

En una nota a la qual ha tingut accés infoLibre, el Consell "vol recordar que Ràdio 4 segueix sent una emissora de servei públic i que entre les seves comeses hauria de seguir estant el de difondre actes institucionals tan significatius com el de la Diada deixant a parti altres plantejaments polítics".

En paral·lel, a TVE s'oferien durant la tard connexions en directe, però des de llocs estàtics i sense plànols aeris que poguessin testimoniar la resposta real a la convocatòria de la manifestació ciutadana. Segons la plataforma de defensa de RTVE Hazlo público es tractava de "censura visual"; la plataforma denunciava també que "Tota la informació es fes des de la redacció de Madrid, no la de Barcelona. Per què?". Mentre, el disgust era evident a Torrespaña davant una cobertura que es qualificava de plana per no oferir una imatge real del que ocorria als carrers.

Finalment, CCOO en RTVE ha criticat el reportatge "La diversitat catalana", emès en Informe Setmanal dissabte passat, en el qual "únicament han entrevistat a membres de la plataforma Societat Civil Catalana, quan és conegut que hi ha altres grups socials amb opinions molt diferents. El sindicat es lamenta que la redacció de TVE a Catalunya no participés en l'elaboració i recorda que "com a televisió pública, tenim l'obligació d'aportar informació imparcial i neutral davant qualsevol temàtica, sigui la que sigui i de manera especial si s'emmarca en un debat polític, per propiciar el debat entre la societat, i per tant no podem donar un punt de vista partidista o que no s'ajusti a la realitat quotidiana."

Valora
Rànquings
  1. Alhora i la CUP
  2. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  3. Sant Jordi era guerrer...
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  7. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  8. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  9. Sergi Saladié encapçala la llista electoral de la CUP pel Camp i les Terres de l'Ebre
  10. La FAVB diu no a la Fórmula 1 al passeig de Gràcia
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid