Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
fotoperiodisme
Perpinyà acull una nova edició del festival "Visa pour l'Image"

De la trentena d'exposicions que es poden visitar gratuïtament, destaca la d'Anne Rearick sobre les zones humils de Ciutat del Cap on reivindica la dignitat dels ciutadans negres malgrat les adversitats.

01/09/2014 Comunicació

Dissabte passat es va inaugurar a Perpinyà la 26a edició del Festival de fotoperiodisme Internacional Visa Pour l'Image que restarà obert fins el fins al 14 de setembre. El festival repassa l'actualitat del món a través de les imatges reivindicant del futur del fotoperiodisme

El Visa d'enguany dedica una atenció especial al fenomen Maidan d'Ucraïna i a la crisis humanitària a la República Centreafricana després que la guerrilla Seleka arribés al poder el 2013. Coincidint amb el 40è aniversari del final de la Guerra del Vietnam, també hi ha una selecció d'imatges fetes per soldats vietnamites on mostren un altre punt de vista diferent al que s'ha vist fins ara.

Els visitants podran conèixer realitats com ara la línia de ferrocarril rus de més de 4.000 quilòmetres que travessa la zona oriental del país. Amb el títol 'El tren dels oblidats', el fotògraf William Daniels plasma les mancances de serveis bàsics que viuen els ciutadans. Tenen un tren-hospital que fa parada als pobles un o dos cops a l'any. Destaca també el treball de Sebastián Liste sobre una presó veneçolana controlada pels mateixos presos o els efectes devastadors del tifó que va arrasar Filipines al 2013 deixant 6.000 morts al darrere de la mà del fotògraf Sean Sutton.

Anne Rearick a Ciutat del Cap

Durant els darrers deu anys, Anne Rearick ha documentat la vida als extraradis de majoria negra de Ciutat del Cap. Les seves fotografies, d'impactant sensibilitat, aconsegueixen captar l'esperit d'aquests sud-africans que han sabut conservar tota la seva dignitat, esperança i valentia, malgrat la violència endèmica, el desemparament econòmic i el racisme sempre latent al seu país. Anne Rearick recorre a aules abarrotades, sales d'urgències d'un hospital públic sense finançament, esglésies o vivendes per retratar a la perfecció la cruïlla d'aquesta nova democràcia sud-africana, debilitada per les tensions polítiques, la inestabilitat econòmica i l'auge del descontentament social.

El primer màster de fotoperiodisme a Perpinyà

Una de les novetats que s'han donat a conèixer en aquesta edició és la creació d'un màster de fotoperiodisme que impartirà la Universitat de Perpinyà a partir del 2015 en col·loboració amb el Festival Visa Pour l'Image. S'oferiran 20 places i els estudiants hauran de superar una selecció prèvia.

Els organitzadors confien arribar a les xifres rècord de visitants que van viure l'any passat, coincidint amb el 25è aniversari. En total, van rebre 230.000 visites als espais expositius i prop de 20.000 més en les projeccions al vespre. El programa d'activitats també inclou sessions formatives per a professionals.

 

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid