Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
O som ciutadanes i ciutadans o som súbdits
Per Josep Font Bernaus, membre del Compromís per Cerdanyola (CpC) i de Cerdanyola per la Independència (CxI-ANC) Per Josep Font Bernaus, membre del Compromís per Cerdanyola (CpC) i de Cerdanyola per la Independència (CxI-ANC)
O serem ciutadanes i ciutadans lliures en una Republicà Catalana independent, o seguirem sent súbdits de la Castella Imperialista i fatxa.

Malgrat que justament ara han decidit treure a la llum allò que membres de l'Estat espanyol ja sabien i amagaven des de fa anys: els afers de la família Pujol. Malgrat que la diada ha escaigut en un pont de quatre dies. Malgrat els sabotatges i la guerra bruta de l'Estat espanyol. Malgrat tot això, el poble català s'ha implicat a fons en una celebració reivindicativa exemplar, mostrant un comportament cívic fora de tot dubte. Podem proclamar doncs l'èxit total de les mobilitzacions de l'11 de Setembre del matí i la multitudinària Manifestació de la tarda, i així ho recull la premsa internacional de tot el món i ho divulga amb uns continguts fora de qualssevol dubte.

Cal reconèixer que al darrera d'aquest esdeveniment històric hi ha moltes hores de feina de molta gent que de forma anònima i gratuïta l'han fet possible, persones que li han tret hores al son, a la família i al lleure. Alguns són patriotes de soca-rel, altres persones que simpatitzen amb el moviment d'alliberació català provinents d'altres parts del món, o bé persones que defensen els Drets Humans, entre els quals hi ha el dret a l'autodeterminació dels pobles reconegut en importants documents internacionals, com per exemple la Carta de les Nacions Unides.

Podríem dir que ara ja estem a la recta final del camí cap a la Independència de Catalunya, perquè només ens queda poder votar lliurement el proper dia 9 de Novembre. Estic convençut que l'Estat espanyol farà mans i mànigues per impedir-nos-ho. La millor solució per ells i nosaltres seria un acord polític de separació, però molt em temo que això serà inviable a causa de l'actitud que ells han mantingut fins ara.

Després de totes les mobilitzacions dutes a terme pel poble català, qualssevol democràcia avançada s'hagués assegut a parlar, però la poca cultura democràtica dels uns i els complexos i les pors dels altres o han impedit fins ara. A Espanya continuen manant els que han manat sempre, i els altres són uns simples camàlics o bastaixos del Poder.

Havent arribat al final, haurem de recórrer a la desobediència civil per poder avançar, tal com a succeït tantes vegades al món al llarg de la història. En això els partits que donen suport el Procés català hi tenen molt a dir, però cal que no juguin a cuita amagar perquè aquest poble de comportament cívic exemplar no ho permetrà. Els polítics professionals ja no se'ls creu ningú, per això ha estat la gent la que ha fet possible tot El Procés.

Valora
Rànquings
  1. Alhora i la CUP
  2. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  3. Sant Jordi era guerrer...
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  7. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  8. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  9. «Saps què? Que llegint aquest tros de diari...»
  10. La FAVB diu no a la Fórmula 1 al passeig de Gràcia
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid