ALLIBERAMENT NACIONAL
MEP Ranking considera el Principat com un Estat independent dins la UE

Els eurodiputats de Ciudadanos, PP de Catalunya i PSC són considerats parlamentaris de l’Estat català (juntament amb els d’ERC, CiU i ICV) i en canvi Iosu Juaristi (d’EH Bildu) és considerat un europarlamentari espanyol

01/09/2014 Internacional

A la secció “MEP BY STATE” de la web MEP Ranking (considerat el millor observatori quantificador de l’activitat parlamentària dels diputats del Parlament Europeu) s’agrupen els eurodiputats segons els Estats d’Europa. En aquesta secció de la web es veu un mapa d'Europa on  estan en color blau els Estats de la UE, i en gris els altres Estats d’Europa que no són  membres de la Unió Europea. Si es col·loca el cursor sobre la imatge  dels Estats  “grisos” apareix una finestreta amb només el nom (Rússia, Noruega, Ucraïna, Andorra...) però si es posa sobre un Estat membre de la Unió Europea apareixen més dades (el nom de l’Estat, la bandera, el nombre d'habitants, els eurodiputats d’aquest Estat membre....).

A la citada pagina d’inici es veu que el Principat de Catalunya està separat d'Espanya, com si fos un Estat membre més i si es posa el cursor a sobre apareix la paraula “Catalonia (Catalunya)", una imatge de la “senyera” i  “7 M people”. Si es posa el cursor sobre Espanya, surt la bandera espanyola i es pot llegir “40 M people” (és a dir els habitants de l’Estat espanyol sense el Principat). Si es pitja sobre el mapa d'un Estat a més a més de les dades ja exposades apareixen els eurodiputats que representen el país al Parlament Europeu. Una altra característica de la web  és que tots els eurodiputats catalans són considerats representants de l'Estat català (encara que siguin membres de partits espanyolistes). És a dir  que els eurodiputats de Ciudadanos, PP de Catalunya i PSC són considerats parlamentaris de l’Estat català (juntament amb els d’ERC, CiU i ICV) i en canvi Iosu Juaristi (d’EH Bildu) és considerat un europarlamentari espanyol. Alguns analistes han afirmat que possiblement la web serà modificada pròximament  per les pressions de les autoritats espanyoles.