Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
11S
La V esdevé un clam multitudinari per votar "Sí a la Independència" el 9N

La Via Catalana 2014 es converteix en  la mobilització més multitudinària de la història d’Europa

11/09/2014 Política

La Via Catalana 2014 ha omplert la Gran Via de les Corts Catalanes i l’Avinguda Diagonal, més d’11 quilòmetres que han format un immens mosaic humà amb la senyera. La mobilització ha esdevingut una nova demostració de força pacífica per votar i guanyar a la consulta del proper 9 de novembre.

La mobilització, organitzada per ARA ÉS L’HORA, la campanya unitària impulsada per l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) i Òmnium Cultural, és el punt d’inflexió per encarar la consulta del 9 de novembre i aconseguir que el Sí a la independència obtingui un resultat majoritari.

La multitudinària concentració ha arrencat a les 17:14 hores amb el vot simbòlic d’una jove que farà 16 anys el proper 9N, l’edat mínima per a poder votar a la consulta. Després ha estat el torn dels parlaments, una gran onada arreu del recorregut; i una ”votació simbòlica” en què s’ha demanat als assistents que aixequessin els dits amb la senyal de la V i de Victòria.

Carme Forcadell: “Parlament, Govern i President: posin les urnes”

Carme Forcadell, presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana, Muriel Casals, presidenta d’Òmnium Cultural i Josep Maria Vila d’Abadal, president de l’AMI han remarcat en els seus discursos l’èxit i la força de la Via Catalana 2014 com a aval de la societat civil per a assegurar que el 9 de novembre se celebri la consulta per la independència de Catalunya.

La presidenta de l’ANC, Carme Forcadell, ha remarcat en el seu discurs el caràcter històric de la Diada d’enguany. “Aquest 11 de setembre passarà a la història com una data clau en la recuperació de les nostres llibertats”, ha assegurat Forcadell. Agafant com a base la V construïda a Barcelona, Forcadell ha exposat que “avui hem fet la V de votar i la V de voluntat i ens falta la V de la Victòria que farem el 9 de novembre”. La crida final de la presidenta de l’ANC ha servit per a reclamar una resposta política a la Via: “Parlament, Govern i President: posin les urnes!

La presidenta d’Òmnium Cultural, Muriel Casals, ha recordat que “tres-cents anys després del 1714 hem deixat de ser un poble que rememora derrotes militars per ser una societat que construeix una victòria pacífica”. Per altra banda, Casals ha recalcat la força de la gent davant el que pugui dictaminar el Tribunal Constitucional. “Que la veu que se sent avui i aquí, la veu del poble de Catalunya, estigui per sobre del que opinin els senyors d’un tribunal partidista”, ha exclamat la presidenta d’Òmnium. Casals ha apel·lat a “la força de la unitat”. “No deixeu que les veus de la por i el desànim us influeixin, mireu cap endavant. Ho tenim a tocar. I ho aconseguirem!”, ha reblat Casals.

També des de l’escenari de la Plaça de les Glòries, el president de l’AMI, Josep Maria Vila d’Abadal, ha ofert la força dels Ajuntaments per reforçar el procés. En aquest sentit, Vila d’Abadal ha destacat que “els alcaldes i regidors d’aquest país som a la Via per sumar la nostra veu a la vostra, per unir-nos al clam per construir un Estat nou”. En aquest sentit ha explicat que des dels Ajuntaments “farem que s’aprovin mocions en defensa de la consulta del 9 de novembre”. El president de l’AMI ha tancat la seva intervenció exclamant que “junts, amb la força de la gent i amb la força de les institucions, farem que es pugui votar”.

Valora
Rànquings
  1. Alhora i la CUP
  2. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  3. Sant Jordi era guerrer...
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  7. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  8. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  9. «Saps què? Que llegint aquest tros de diari...»
  10. Sergi Saladié encapçala la llista electoral de la CUP pel Camp i les Terres de l'Ebre
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid