Llei Wert
La FAPAC insta a les escoles a posicionar-se contra la LOMCE

Intensifica la seva campanya per fer front a la LOMCE en un inici de curs que no ha començat amb la normalitat que el Departament d'Ensenyament vol fer visible.

19/09/2014 Educació
la Federació de Mares i Pares d'Alumnes de Catalunya (FAPAC) la Federació de Mares i Pares d'Alumnes de Catalunya (FAPAC)

Sota el lema “Resistència, desobediència, insubmissió”,  la Federació de Mares i Pares d'Alumnes de Catalunya (FAPAC) ha enviat a les més de 2.100 AMPA federades unes instruccions d'inici de curs per explicar els passos a seguir perquè tots els centres educatius, en el seu primer consell escolar, aprovin una declaració de rebuig a la nova llei.

Davant les instruccions imprecises i ambigües del departament d'Ensenyament, la FaPaC recorda la importància que té posicionar-se públicament i de forma contundent en contra de la LOMCE per aconseguir aturar la seva implantació i garantir el funcionament democràtic a les escoles, tal com fins ara. No és suficient amb esquivar la llei, s'ha de plantar cara i estendre la resistència activa a tots els territoris.

La FAPAC també fa una crida a les corporacions locals (districtes, consells escolars municipals, diputacions, ajuntaments, etc) perquè aprovin mocions de rebuig. Tant els centres educatius com les corporacions locals que aprovin posicionaments de rebuig quedaran adherits al Mapa de Territoris Lliures de la LOMCE que la FAPAC està elaborant perquè es visualitzi l'abast de la resistència a tot Catalunya.

Entre d'altres efectes negatius, amb la LOMCE la veu de les famílies en els consells escolars queda totalment silenciada i no tindrà cap pes. Ensenyament vol fer creure que el posicionament de pares i mares serà tingut en compte amb la sol·licitud d'un informe, però aquest només serà preceptiu i no vinculant, de manera que la presa de decisions quedarà en mans de la direcció.

Assemblea Ciutadana contra la LOMCE a Cornellà de Llobregat

Coincidint amb el començament de curs i com a acte central de la campanya de resistència activa, el proper dissabte 27 de setembre, a les 9.30h, la FAPAC organitza una Assemblea Ciutadana contra la LOMCE, al Centre Cultural i Recreatiu de Cornellà de Llobregat.

L'acte estarà obert a tothom i servirà per enfortir el moviment social de resistència a la LOMCE. Serà un punt de trobada de les AMPA, famílies i ciutadania en general que som contraris a la LOMCE per aprofitar sinèrgies, posar en comú experiències i estudiar accions conjuntes a tots els territoris.

Hi assistiran representants d'altres moviments socials que explicaran les seves experiències i fites aconseguides. A més, es faran diversos tallers amb la participació de la plataforma l'Empordà Es Mou i la Xarxa d'Escoles Insubmisses.

D'altra banda, la FaPaC vol destacar alguns aspectes negatius que marquen aquest curs: