Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Malbaratament de diners públics
La CUP exigeix la suspensió immediata de la venda de Catalunya Banc al BBVA

David Fernández ha dit que Catalunya podria haver comprat l'entitat amb l'objectiu de crear una banca pública catalana

25/09/2014 Política

La CUP ha presentat avui anunci de recurs contenciós-administratiu davant de l’Audiència Nacional que inclou la petició de mesura cautelar de suspensió de la venda de Catalunya Banc al BBVA. La presentació del recurs ha anat a càrrec del diputat David Fernàndez i l’advocat de la CUP Benet Salellas.

Objecte del recurs

La CUP demana la suspensió cautelar de la venda de Catalunya Banc al BBVA en l’anunci de recurs contenciós-administratiu contra la citada venda, que la comissió tractora del Fons de Reestructuració Ordenada Bancària (FROB) va acordar el 21 de juliol de 2014. El BBVA es va adjudicar Catalunya Banc per 1.187 M€ mentre l’administració pública hi havia injectat 12.052 M€.

La decisió del FROB contradiu tots el principis constitucionals que regulen la gestió dels diners públics, contradiu normes bàsiques i essencials del dret i suposa afavorir una entitat privada mitjançant diners públics que és contrària a dret.

David Fernández i l'advocat Salellas defensen que la venda de CatalunyaBanc al BBVA ha de ser tipificada com a frau de llei perquè en l'àmbit dels poders públics la norma és que en les subhastes de béns s'adjudiquen per sobre del preu de sortida i solament excepcionalment s'accepta l'adjudicació per sota, sempre que es cobreixi el deute que s'executa. Fernández ha criticat el "camorrismo jurídic" pel qual s'ha regit, al seu judici, el FROB en aquest procés d'adjudicació, ja que, segons ha dit, l'ens no ha contestat els correus electrònics que li han enviat ni els ha facilitat l'acta d'adjudicació, no tenint més informació que la nota de premsa divulgada pel propi organisme.

David Fernández ha dit que Catalunya podria haver comprat l'entitat amb l'objectiu de crear una banca pública catalana: "Ho podríem haver fet nosaltres com a país, tenir una xarxa, accedir a préstecs del Banc Central Europeu i evitar especulacions". "És una autèntica oportunitat perduda per sortir de la crisi d'una altra manera. Hagués estat l'embrió d'una futura banca pública catalana, que fa falta", ha afegit el diputat.

Valora
Rànquings
  1. Alhora i la CUP
  2. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  3. Sant Jordi era guerrer...
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  7. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  8. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  9. Sergi Saladié encapçala la llista electoral de la CUP pel Camp i les Terres de l'Ebre
  10. «Saps què? Que llegint aquest tros de diari...»
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid