Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
9N
L'ANC proposa la creació d'una Taula de forces polítiques i socials per garantir la consulta

Afirma que "la V d’aquest 11 de setembre ha fet irreversible la celebració de la Consulta del 9 de novembre" i dóna suport a la  iniciativa de l’AMI de celebrar a tots els ajuntaments plens municipals extraordinaris en favor de la Consulta.

14/09/2014 Política

El Secretariat Nacional de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) s'ha reunit aquest dissabte en sessió extraordinària a Arenys de Munt, en motiu de la commemoració del cinquè aniversari de la celebració de la primera Consulta popular sobre la independència de Catalunya, per a analitzar la Via Catalana 2014 i encaminar-se cap a la darrera fase del procés que ha de permetre els catalans i catalanes decidir el futur del país el proper 9 de novembre.

L'anàlisi de l'èxit de la Via Catalana 2014 ha servit per afirmar que "la V d’aquest 11 de setembre ha fet irreversible la celebració de la Consulta del 9 de novembre". En consonància al clam popular de la Diada, si el 9-N no rep l'aval de les institucions o les instàncies jurídiques espanyoles, la Declaració recalca que "el poble català, a través dels seus legítims representants, és qui decidirà celebrar aquesta Consulta dins el marc legal català".

En la presa de posició de la Declaració de Setembre destaca la crida del Secretariat per a la creació de "la Taula de forces polítiques i socials per l’Estat propi" com a instrument "per a garantir la unitat i la continuïtat del procés per la Consulta del 9-N". A banda, la nota recolza la iniciativa de l’AMI de celebrar a tots els ajuntaments de Catalunya plens municipals extraordinaris en favor de la Consulta.

El document final també estudia l'estratègia de "debilitament moral i econòmic de la societat catalana" per part de l'Estat espanyol i l'intent de generar dubtes sobre aquells a qui consideren "símbols del país". Un full de ruta, segons la Declaració, que "guanyarà intensitat" a mesura que s'acosti el 9-N.


En relació a les opcions d'una eventual tercera via política, l'Assemblea considera que les propostes aparegudes fins el moment "no han reeixit" i que una oferta a aquestes alçades "seria una opció desesperada" i "no tindria cap tipus de credibilitat". En tot cas, no es descarta que "el Govern espanyol canviï d’estratègia amb la voluntat de modificar l’escenari".

El Secretariat Nacional també ha recalcat la necessitat de mantenir la unitat i la cohesió entre els partits firmants del pacte per a la celebració de la Consulta. En aquest sentit, la Declaració apunta que "els partits polítics catalans han de deixar de
banda el tacticisme partidista per a mantenir-se al costat de la majoria social que els exigeix complir l’acord de fer la consulta".

Valora
Rànquings
  1. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  2. Sant Jordi era guerrer...
  3. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  4. Alhora i la CUP
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  7. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  8. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  9. «Saps què? Que llegint aquest tros de diari...»
  10. La FAVB diu no a la Fórmula 1 al passeig de Gràcia
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid