Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Guanyem València: Una bona oportunitat d’unitat?
Per Antoni Terrones, signant de "Guanyem València" i membre de la CUP Per Antoni Terrones, signant de "Guanyem València" i membre de la CUP

Després de més de 20 anys de govern del PP a l’Ajuntament de València,  les enquestes i els resultats de les eleccions europees, obrin la possibilitat d’un canvi, no sols  de govern si no  un canvi de rumb a les polítiques de la Ciutat.

Les organitzacions d’esquerres, moviments socials i la ciutadania més compromesa ha començat a mobilitzar-se per constituir una alternativa que puga guanyar les eleccions locals de València. Així, entre altres, surt la plataforma Guanyem València.

La plataforma Guanyem València té unes característiques , en principi, que pot interessar a molts ciutadans i ciutadanes de València: És assembleària, participativa, unitària i posa en primer lloc, a l’hora de l’elaboració de programes i de les candidatures  la participació dels  ciutadans i ciutadanes  relegant les velles formes dels pactes en els despatxos.

Altra de les característiques interessants i que la diferència de altres Guanyem, és que no es construeix a partir d’una figura reconeguda socialment i mediàtica, deixant oberta una participació més directa de les persones que vulguen ser part del projecte.

Si és ben cert que aquests principis de funcionament i participació obren grans esperances, és ben cert, també, que el projecte està supeditat a la capacitat de les forces d’esquerres, principalment  les que ja tenen representació a l’Ajuntament,  d’ acceptar estar en un segon pla donant per bo que la unitat es faça des de baix i no en pactes i coalicions entre direccions polítiques, més encara quan la Democràcia Directa, com fórmula de participació, el Control Democràtic per  l’assemblea dels regidors i regidores i la participació en les decisions més importants, són elements bàsics del ideari de qualsevol plataforma d’aquestes característiques, poden crear contradiccions en les formes de funcionar de les organitzacions polítiques.

Per altra banda, la plataforma pot quedar-se en ser merament un grup de suport electoral i deixar perdre l’oportunitat d’engegar un moviment social de radicalitat democràtica que possibilite el dret a decidir com a treballadores, com a poble i com ciutadanes el nostre futur.

Tenim l’oportunitat d’elaborar un programa de Ruptura Democràtica, on els interessos dels treballadors i treballadores ,dels ciutadans i ciutadanes en general, estiguen per damunt dels interessos econòmics, dels “caciques” i “amiguets de l’alma” que tant han contribuït a la corrupció i revertir els processos de privatitzacions en municipalització dels serveis públics; Tenim l’oportunitat de convertir València en el Cap i Casal del País Valencià, i no com ara, una capital de “provincias” d’esquenes al País. Podem recuperar la Ciutat per a la nostra cultura , identitat i llengua dins de la catalanitat en un marc de normalitat, fen que  la confiança, en aquets moments, siga més fortes que els perills que poden haver en la travessia.

El dia 23 de setembre començarà el viatge, esperem que arribar a bon port i puguem tancar una etapa ben negra de corrupció, amiguisme i de polítiques antisocials.
Valora
Rànquings
  1. Alhora i la CUP
  2. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  3. Sant Jordi era guerrer...
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  7. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  8. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  9. Sergi Saladié encapçala la llista electoral de la CUP pel Camp i les Terres de l'Ebre
  10. La FAVB diu no a la Fórmula 1 al passeig de Gràcia
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid