Correllengua 2014
Gandia homenatge Maria Mercè Marçal al Correllengua

La Flama passarà també pel Barcelonès, el Bages, Maresmai la llera del Ter

26/09/2014 Llengua

Una vegada més, la flama de la llengua arriba a Gandia. Enguany el Correllengua se celebrarà demà i la figura homenatjada serà Maria Mercè Marçal.

Els actes s'obriran a les 11 hores a la plaça del Rei Jaume I amb la Fira d'Entitats. En ella hi hauran quatre espais: l'espai del llibre, l'espai dels esports, l'espai de les cultures i tradicions i l'espai d'artesania i productes de la terra, on entitats del País Valencià presentaran les seues activitats i productes. La Fira estarà oberta fins a les 13 hores.

Ja a la vesprada, a les 19.30 hores, es celebrarà la Cercavila. La flama de la llengua la portarà la poetessa Mª Josep Escrivà, que farà la lectura del manifest d'enguany en homenatge a M. Mercè Marçal. A més, l'acte comptarà amb les actuacions de la Muixaranga de la Safor, el grup de danses Roda i Volta i el grup de dolçainers i tabalaters El Rebrot.

A les 21 hores del mateix disssabte tindrà lloc el Sopar Popular a la plaça Jaume I. Es tracta d'un sopar de pa i porta on els assistents disposaran de servei de barra per a adquirir la beguda fresca.

Posarà el punt i final a la Jornada els concerts previstos per a les 23 hores, en què estan previstes les actuacions dels grups Escak al rei, Traficants de sucre, Poetes anònims i Meteor.

Cants i poemes patriòtics pel CLL de la Llera del Ter
Els municipis que conformen la Llera del Ter, Bordils, Celrà i Flaçà organitzen aquests propers dies diferents actes de Correllengua. Tot s'iniciarà a l'Ateneu de Celrà amb la presentació oficial i tindrà continuïtat el cap de setmana amb diverses activitats, on hi destaca el concert de l'Orquestra de Cambra de l'Empordà "Música per la Llibertat, 1714-2014", que tindrà lloc a la plaça de Catalunya de Celrà.


La vila de Santa Coloma de Gramenet (el Barcelonès), Artés (el Bages) i Calella (el Maresme) coincideixen a dedicar diversos actes per recordar i homenatjar Maria-Mercè Marçal, mentre que la plaça de la vila de Sarrià acollirà els actes d'aquest barri barceloní, dissabte al migdia.

Recordeu... més informació a l'agenda.