Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
ALLIBERAMENT NACIONAL
El Parlament aprova la Llei de Consultes

La llei va ser aprovada ahir amb el vot del 80% de la cambra i permetrà convocar la consulta del 9 de novembre.

20/09/2014 Política
Ahir Convergència i Unió (CiU), Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC), Iniciativa per Catalunya Verds-Esquerra Unida i Alternativa (ICV-EUiA) i la Candidatura d 'Unitat Popular (CUP van votar a favor de la Llei de Consultes (106 vots) mentre que el Partit Popular de Catalunya (PPC) i Ciutadans (C’s) van votar-hi en contra (28 vots). La llei va aconseguir el 78,5% dels suports del Parlament tot i que el PSC va votar a favor de la norma però considera que no es pot utilitzar per convocar la consulta del dia 9 de novembre.

A la votació, es van rebutjar totes les esmenes presentades, per la qual cosa no s'han introduït modificacions al text de la llei que va arribar al ple i que es va gestar en una ponència en què van participar tots els grups, excepte PP i Ciutadans. Al finalitzar la votació, la majoria de diputats va realitzar un aplaudiment d'uns dos minuts per congratular-se per l'aprovació d'una llei que quan es publiqui al Diari Oficial de la Generalitat permetrà convocar la consulta tot i que immediatament el govern espanyol la recorrerà davant el Tribunal Constitucional. A les portes del Parlament un miler de persones convocades per l’ANC es van manifestar amb pancartes i estelades per donar suport a l'aprovació de la llei.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid