Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
EUSKAL HERRIA
Comença el judici a Segi

L'Ertzaintza va detenir ahir al vespre a 5 joves bascos acusats de pertànyer a Segi que van decidir no anar a l'Audiència Nacional al judici contra ells (i 23 joves més) que havia començat al matí.

23/09/2014 Internacional

Al matí d'ahir el judici contra 28 membres de Segi va ser suspès momentàniament després que els 23 acusats que van anar a l'Audiència Nacional haguessin donat l'esquena al tribunal mostrant cartells a favor de la resolució del conflicte i contra els judicis polítics. Posteriorment es va reprendre sense públic i els jutges van ordenar l'arrest dels 5 joves que no van acudir al judici i el seu ingrés a la presó (a l’etiqueta del twitter  #28aklibre hi ha molta informació sobre el judici).

Els 5 dels acusats pròfugs (Irati Tobar, Imanol Salines, Xabier Arina, Igarki Robles i Jazint Ramirez) eren a Loiola fent resistència pacífica. Poques hores abans de ser detinguts van comparèixer davant els mitjans de comunicació a l'esplanada de la Basílica de Loiola acompanyats per desenes i desenes de persones, moltes de les quals van pernoctar a l'Aske Gunea (un campament de suport als repressaliats). Els imputats van recordar el caràcter polític d'aquest judici i van anunciar que resistiren a Loiola com a mostra del seu compromís amb la resolució del conflicte. Fa un any i mig que l’esquerra independentista basca utilitza el sistema de la resistència pacífica de l’Aske Gunea per donar suport als detinguts. La intenció de les persones que participen en Aske Gunea  és obstaculitzar al màxim les detencions d'aquests joves, i per a això intenten dificultar la seva identificació per part de la Policia en el moment en què els agents procedeixen a les seves detencions.

Un ampli dispositiu de l'Ertzaintza va arribar passades les 18.40 a Loiola, llavors, es va formar el mur popular per protegir els cinc joves independentistes. Des de les escalinates, es van proferit crits en favor dels joves, en contra de l'actuació de l'Ertzaintza i van cantar cançons. Els agents van donar lectura a l'ordre d'arrest emesa per l'Audiència Nacional espanyola i van donar tres minuts als cinc joves perquè es lliuressin. No obstant això, el mur popular format per al voltant d'un miler de persones es va mostrar determinat a resistir. Minuts més tard, els agents van començar a desmantellar violentament el mur popular, traient als seus integrants un per un. L'Ertzaintza va necessitar prop de tres hores per arrestar als cinc processats que seran traslladats a Madrid i ingressats a la presó fins que acabi el judici (al mes de desembre).

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid