Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Judicial
Arxivada la causa contra els impulsors del Multireferèndum a Olot

Els quatre activistes d’Olot van ser les úniques persones de Catalunya imputades per desobediència greu, un delicte que està sancionat amb penes de presó

18/09/2014 Política

El jutjat ha arxivat la causa contra els impulsors del Multireferèndum a Olot que van demanar el vot sobre diverses qüestions socials el passat 25 de maig. La jutgessa considera que els organitzadors no van cometre desobediència i per tant no hi ha infracció penal.

Els quatre activistes que figuraven a l’atestat policial d’Olot van ser les úniques persones de Catalunya imputades per desobediència greu, un delicte que està sancionat amb penes de presó.

El passat 25 de maig la Policia Municipal d’Olot va confiscar l’urna i les paperetes als organitzadors del Multireferèndum, però l’atestat de la Policia va adjudicar un delicte de desobediència greu a les quatre persones que es trobaven en aquell moment a la taula. Ara el procediment judicial s’ha arxivat, perquè la jutgessa ha considerat que no es va cometre cap infracció.

Juan Folch, un dels impulsors, ha explicat que la jutgessa confirma que "no hi va haver desobediència perquè no ens vam resistir" ja que quan la policia va retirar l'urna els activistes no van continuar amb la seva activitat. 

En la mateixa línia, Jordi Gasulla, un altre dels organitzadors del multireferèndum, considera legítima la seva tasca. "Tenim tot el dret del món a posar una urna al carrer i preguntar l'opinió a la gent", sentencia, i anima la població a "seguir opinant sobre qualsevol tema que l'importi". 

Per tot plegat, els organitzadors creuen que la intenció de la policia ha fracassat i només ha aconseguit promocionar el Multireferèndum. Xavier Garcia, un altre dels impulsors que va ser imputat, destaca que la imputació ha estat "un absolut fracàs" tant legal "perquè ha quedat en un no res" com polític perquè "han aconseguit que es faci més difusió dels motius que plantejàvem al multireferèndum". 

Més de 37.000 persones a tot Catalunya van participar al Multireferèndum abans de la retirada de les urnes per decisió de la Junta Electoral central. 

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid