Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Comerç
Venedors ambulants planten cara a la Guàrdia Urbana al centre de Barcelona

Un venedor ambulant ha estat detingut i segons les informacions de la versió policíaca hi ha "4 agents ferits lleus" després d'un assalt de la Guàrdia Urbana contra els venedors, instal·lats vora el Passeig de Gràcia i que venien diverses mercaderies per subsistir

28/08/2014 Res-pública

Uns 50 venedors ambulants subsaharians s'han han plantat cara a la policia local de Barcelona, en ple centre de la ciutat.

Els venedors ambulants haurien algunes pedres contra membres de la Guàrdia Urbana que els perseguien, segons asseguren les fonts policials (tot i que no es pot determinar com han aparegut les "pedres" vora els carrers propers al Passeig de Gràcia). Un venedor ambulant ha estat detingut i segons les informacions de la versió policíaca hi ha "4 agents ferits lleus."

Resposta a un assalt de la policia

Segons indica el 324.cat, poc després de les 13:00 s'han iniciat els primers conats de l'enfrontament, members de les patrulles de la Guàrdia Urbana han assaltat un grup d'entre vint i trenta venedors ambulants instal·lats al passeig de Gràcia, a l'altura del carrer Aragó. Els anomenats "manters" han fugit a corre-cuita, intentant salvar els fardells amb els productes que venen per subsistir.

Segons la notícia indicada, estona després els venedors desallotjats d'aquesta zona i altres procedents d'altres punts pròxims "s'han agrupat a les proximitats del passeig de Gràcia i han començat a enfrontar-se amb la policia." I citant fonts de la policia i de l'Ajuntament que "durant els incidents alguns dels manters han llançat objectes i pedres als agents, quatre dels quals han acabat ferits, i també han trencat els vidres d'un cotxe de la Guàrdia Urbana."

BTV.cat explica en la seva notícia que Transmet han explicat a BTV que alguns dels venedors empaitats per la policia han intentat escapar per les vies del metro, un fet que ha obligat a tallar la Línia 3 de metro durant uns minuts.

La notícia del 324.cat no ofereix cap testimoni dels venedors ambulants assaltats, ni tampoc sobre si algun d'ells ha resultat ferit durant l'enfronament o si han patit per la persecució mentre treballaven. Sí que s'hi indica que un venedor ha estat detingut i se l'acusa d'atacar els policies.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid