Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Lluita institucional
La CUP qualifica de “frau social, operació d'Estat i saqueig impune” la resolució sobre Catalunya Caixa

La CUP qualifica de doble forat el balanç final de Catalunya Caixa, amb un forat de 11.600 milions d'euros i forat negre de la impunitat. Fa una crida explícita al boicot actiu al BBVA vindicant “la sobirania econòmica, les finances ètiques i la justícia social”

23/07/2014 Política

En el decurs de la sessió de control, els diputats de la CUP-Alternativa d'Esquerres han denunciat “el maldestre i barroer punt i final a la liquidació i volatilització del centenari sistema català de caixes i, en concret, del final de Catalunya Caixa: la cartera hipotecaria de major risc se'l queda, a meitat de preu (valorat en 6.000M€ i en paga 3.000M€), el fons voltor Blackstone, amb una trajectòria absolutament depredadora, especulativa, nefasta i antisocial; i CX queda en mans del BBVA, a un cost real de 600 milions d'euros, atès que la lletra petita que l'exonera i protegeix de múltiples responsabilitats"

Tot alhora: operació d'estat, saqueig i impunitat

En la mateixa pregunta al president de la Generalitat, el diputat ha aclarit que el final de Catalunya Caixa "combina la crònica d'un frau social –socialitzar pèrdues privades a càrrec de les finances públiques, una operació d'Estat que vincla PP i direcció del BBVA i un saqueig patrimonial impune a favor de fons voltors amb responsabilitats polítiques i econòmiques clares i directes". Per la CUP, el final de CX ha acabat també amb un segon forat enorme: el forat negre de la impunitat”. “Cap responsable pel major escàndol en l'àmbit financer català de l'escàndol recent, una història de saqueig patrimonial, de gestió barroera i de fal·lera especulativa: 11.600 milions d'euros, el doble que les retallades sofertes els darrers anys, i ni un sol responsable”, ha afegit per acabar preguntant perquè la impunitat és norma i "per què el major escàndol financer i bancari quedarà impune? Per què”? . Mas, que no ha volgut entrar al fons del debat, sí ha reconegut que el rescat bancari “era un escàndol” i que també hi ha responsabilitats clares.

Boicot actiu al BBVA

El diputat David Fernàndez no s'ha estat de recordar que el BBVA, que ha adquirit 6 de le 10 caixes catalanes desaparegudes és “protagonista central” del cicle de financiarització de la crisi: “desnonen famílies, especulen amb el deute públic, colonitzen i escanyen Amèrica Llatina de nou, han protagonitzat escàndols de corrupció –com el cas de les pensions a Jersey–, estan estretament vinculats a la indústria bèl·lica i militar i operen –evadint i el·ludint– en paradisos fiscals a través de desenes de societats pantalles”. I ha anunciat una campanya pública de boicot actiu -”Ni en el nostre nom ni amb els nostres diners”– per desinvertir, anul·lar comptes i prescindir dels seus serveis en defensa de “la sobirania econòmica, les finances ètiques i les caixes cooperatives com alternativa i la justícia social”.

El Parlament va rebutjar la creació d'una banca pública que absorbís CX

El passat mes de maig de 2013 el Parlament de Catalunya va rebutjar una moció de la CUP-Alternativa d'Esquerres on es demanava convertir l’ICF en l’embrió d’una nova banca pública que juntament amb el traspàs de la nacionalitzada Catalunya Caixa, hauria de confirmar una banca comercial i d’inversió, guiada pels principis de la banca ètica i sota control públic i popular. La CUP-AE també reclamava el traspàs dels pisos en mans de les caixes i bancs catalans nacionalitzats, per tal de posar-los a lloguer social i al servei de “l’estat d’extrema necessitat de la societat”. 

Valora
Vídeos
"Vostè és un lladre!" David Fernàndez (CUP-AE) a Adolf Todó (Catalunya Caixa)
"Vostè és un lladre!" David Fernàndez (CUP-AE) a Adolf Todó (Catalunya Caixa)
David Vidal (CUP): «Heu estat escalfant la cadira, cobrant i callant»

David Vidal (CUP): «Heu estat escalfant la cadira, cobrant i callant»

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid