Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Sindical
La CSC adverteix sobre la Llei de mútues com un greu atac als drets laborals

La Confederació Sindical Catalana (CSC) ha expressat el "rebuig frontal" a l’augment de capacitat d’ingerència de les mútues que està duent a terme el govern espanyol del PP

21/07/2014 Laboral

El sindicat independentista adverteix que amb l’excusa de “reduir l’absentisme laboral” es pretén implementar una bateria de mesures que atempten contra els drets i la salut de les persones treballadores. Les grans beneficiàries seran les mútues –entitats privades, nominalment sense afany de lucre- que ara passaran a anomenar-se “mútues de la Seguretat Social”, un altre clar exemple de drenatge del públic cap al privat.

Segons el posicionament del sindicat, l’aplicació d’aquesta reforma tindrà conseqüències especialment greus per al conjunt dels i les treballadores com, pel fet  que compromet la salut d'aquests treballadors en deixar en mans d’entitats de caràcter privat la recuperació de la persona malalta sota criteris arbitraris i mentre "ataca la línia de flotació del dret a la protecció social."

El sindicat també denuncia que aquesta llei buida més competències de l’àmbit públic per a transvasar-les a entitats que es mouen estrictament per interessos econòmics, primant els beneficis davant la salut de les persones.

Com a resposta a l'aparició d'aquest llei, el sindicat fa una crida a treballar "dins d’un marc d’unitat d’acció" a favor de l’àmbit públic i en contra d’aquesta privatització de la gestió de la salut dels i les treballadores d’aquest país."

La reflexió de la CSC sobre en aquest posicionament és que "el futur del nou estat que estem creant passa, indefugiblement, per la recuperació de l’àmbit públic de tot allò que ha estat privatitzat i usurpat a les classes populars. Només així podrem garantir un futur de protecció i garanties socials per al conjunt de la població"

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid