Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Repressió
La Cruïlla demana a Espadaler explicacions directes sobre el seguiment policial

Sol·licita una reunió amb el conseller d'Interior i el convida a fer-la al casal per exposar-li de primera mà el projecte

24/07/2014 Drets i Llibertats
Xavier Monge, David Aranda i David Fernández Xavier Monge, David Aranda i David Fernández

El Casal Independentista de l’Eixample – La Cruïlla ha manifestat en un comunicat que considera que el conseller d'Interior Ramon Espadaler, va defugir d'estudi al respondre a les preguntes que li va fer la diputada de de la CUP-AE Isabel Vallet va esquivar el tema "amb afirmacions tan rotundes com retòriques". Va negar que es faci cap seguiment polític a ningú per part dels Mossos d’Esquadra, malgrat és quelcom que "s’ha demostrat fins i tot en seu judicial en reiterades ocasions (crema fotos del rei, estudiants de la UAB que van protestar en un acte de Rosa Díez, etc.)".

Tot i així, segons el comunicat,  "la seva resposta a les preguntes concretes se’n desprèn clarament que Espadaler va evitar en tot moment negar els fets denunciats per La Cruïlla el passat 16 de juliol davant el Jutjat de Guàrdia. Així doncs, i entenent que són una prova més que confirma els fets, la transcripció i vídeo seran aportats al procediment judicial. En relació al procediment esmentat, però, no s’esperen novetats fins al setembre.

El casal remarca que "el Conseller va assegurar que no es fan seguiments polítics però que si que en alguns casos s’arriba a la vigilància de locals conduïts per una investigació policial. Malgrat ens costa creure en aquesta versió, volem que se’ns faciliti tota la informació al respecte al relacionar-nos amb la comissió de delictes, afirmació que no podem acceptar que es faci gratuïtament·".

Per tot això, segons assenyala la Cruïlla,  se li ha fet arribar una carta al Conseller d’Interior per tal que ens doni "resposta a totes aquestes preguntes, i ens doni tots els detalls de que es deriven de les seves paraules al Parlament, en què li sol·licitem una reunió directe de caràcter urgent abans de l’1 d’agost. Així mateix, el convidem a fer-la al nostre local, si ho vol, per tal de que conegui de primera mà el nostre projecte".

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid