Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Corrupció
Jaume Matas, el primer president autonòmic i ministre del PP que ingressa a presó

Es tracta del primer ministre espanyol pel Partit Popular que ingressa a la presó, ja que la petició d'indult li ha sigut denegada pel Govern espanyol

28/07/2014 Política

L'expresident del Govern Autonòmic Balear i exministre de Medi Ambient Jaume Matas ha ingressat aquest dilluns a la presó de Segòvia. Aquesta vegada no ha pogut evadir-se del compliment de la condemna.

Haurà de complir una pena de 9 mesos de privació de llibertat per haver estat condemnat per tràfic d'influències en una de les peces del cas Palma Arena. La Justícia va considerar culpable Jaume Matas per haver desviat diners públics per efectuar pagaments irregulars al periodista Antonio Alemany, que era el "negre" que redactava els seus discursos.

Es tracta del primer ministre espanyol pel Partit Popular que ingressa a la presó, ja que la petició d'indult li ha sigut denegada pel Govern espanyol. Altres alts càrrecs balears com l'expresidenta del Consell Insular de Mallorca i cap visible d'Unió Mallorquina va ser condemnada a sis anys de presó pel cas Can Domenge, el juliol de l'any passat.

El 2012, l'Audiència de Palma el va condemnar a sis anys per sis delictes, però el Tribunal Suprem va rebaixar-li la pena a nou mesos. Malgrat que una condemna inferior als dos anys de privació de llibertat no acostuma a suposar l'ingrés en un centre penitenciari, el jutge va optar per decretar per a ell l'entrada a la presó.


Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid