Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Patrimoni local
Grans Runes de Tarragona: la ruta de la mala gestió pública

La formació inicia una campanya de distribució de material turístic per mostrar l'estat de les trenta grans runes que avergonyeixen la ciutat

24/07/2014 Política

La CUP de Tarragona ha posat en marxa el projecte de les "Grans Runes de Tarragona" amb la voluntat de recollir les evidències que mostren el model de ciutat ruïnosa que han dibuixat els governs municipals del PSC, CiU, PP i ERC durant aquest darrers trenta anys.

Ha organitzat una ruta urbana pels diversos indrets de la ciutat que han caigut en mans de la mala gestió dels espais públics els darrers anys. Aquesta ruta, que recorrerà els llocs més destacats del centre de la ciutat, tindrà lloc el proper divendres, dia 1 d'agost, a les 19 hores, i tindrà com a punt de partida l'antic Banc d'Espanya.

Aquest recorregut té per objectiu donar a conèixer la realitat d'alguns dels espais tarragonins més emblemàtics, i està basat en el llibre editat per l'editorial tarragonina Lo Diable Gros i en el mapa d'espais que ha elaborat la Candidatura d'Unitat Popular de la ciutat.

Denunciar la degradació i l'abandonament del patrimoni

Es tracta d'indrets reconeguts com a patrimoni històric i monumental que estan en un procés de degradació i abandonament, com el poblat medieval dels Mongons; indrets producte del malbaratament dels recursos econòmics, com l’aparcament Jaume I; indrets marcats per una gestió política desastrosa, com en el Mercat Central o en el Fortí de la Reina; indrets que són pura ruïna arquitectònica en ells mateixos, com la Plataforma de la platja del Miracle i, finalment, uns altres llocs que reflecteixen les retallades en serveis públics, com en les escoles i els centres sanitaris tancats i barrats o en una situació d’evident precarietat.

La primera actuació ha estat l'edició i distribució per Sant Jordi de 500 exemplars d'un mapa turístic del terme municipal de Tarragona on s'ubiquen trenta de les grans runes més característiques. D'altra banda, l'editorial Lo Diable Gros ha editat una guia turística de 70 pàgines amb una explicació més detallada d'aquests mateixos indrets. Finalment, mentre duri la campanya de les Grans runes, s'ha previst de portar a terme algunes visites guiades de caire turístic per donar a conèixer in situ els llocs de la vergonya tarragonina.

Amb aquestes actuacions, la CUP pretén que els visitants, els turistes i, en general, les persones que viuen a la ciutat prenguin consciència de com alguns partits polítics des del govern municipal han dilapidat enormes quantitats de diners amb decisions equivocades.

Valora
Rànquings
  1. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  2. Sant Jordi era guerrer...
  3. Alhora i la CUP
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  7. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  8. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  9. «Saps què? Que llegint aquest tros de diari...»
  10. Sergi Saladié encapçala la llista electoral de la CUP pel Camp i les Terres de l'Ebre
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid