Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Homenatge
Commemoració del 30è aniversari de la mort en combat de Toni Villaescusa

Morí el 20 de juliol de 1984 a Alzira en esclatar-li a les mans un artefacte explosiu a uns cent metres de l'objectiu: l'oficina de l'INEM (c/Saragossa).

16/07/2014 Política

El local de l’Assemblea de Veïns de Benimcalet a València acollirà dissabte l'acte d'homenatge a Toni Villaescusa en el seu 30è aniversari de la seva mor en combat per una Terra Lliure. L'acte organitzat pel Partit Socialista d'Alliberament Nacional dels Països Catalans (PSAN), compta amb el suport d'organitzacions de l'Esquerra Independentista.

Els actes començaran a les 11 del matí amb amb la inauguració de l’exposició “Lluita i memòria de Toni Villascusa” a càrrec de Gaspar Jordan. A continuació es passarà l'audiovisual “No ens integrarem en la reforma” a càrrec de Josep Guia.

Després hi haurà una taula rodona i oberta “La lluita independentista, abans i ara” amb Maria Conca, Simeó Jordan, Cesc Invernon, Carles Benitez i Gonçal Bravo.

L'acte es tancaraà amb els Dolçaines, tabals i cançons: Estrela Roja de Benimaclet i un dinar.

Toni Villa escusa (1957-1984)

Va néixer el 1957 a Quart de Poblet, municipi valencià de l'Horta Oest. Juntament amb la seva família, va emigrar a Alemanya; temps després tornà a Catalunya.

Militant del PSAN, va impulsar la Coordinadora Independentista del Baix Llobregat, els Comitès de Solidaritat amb els Patriotes Catalans i el Moviment de Defensa de la Terra. Residí a Castelldefels a principis dels anys vuitanta. El desembre de 1982 ingressà a Terra Lliure.

Morí el 20 de juliol de 1984 a Alzira en esclatar-li a les mans un artefacte explosiu a uns cent metres de l'objectiu: l'oficina de l'INEM (c/Saragossa). La seva mort desencadenà la detenció de diverses persones del seu entorn.

Valora
Rànquings
  1. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  2. Alhora i la CUP
  3. Sant Jordi era guerrer...
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  7. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  8. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  9. «Saps què? Que llegint aquest tros de diari...»
  10. Sergi Saladié encapçala la llista electoral de la CUP pel Camp i les Terres de l'Ebre
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid