Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Militarisme
Avions de paper a les Santes de Mataró per denunciar la Festa del Cel

Un grup de mataronins va exhibir pancartes contra l'espectacle militar de la Festa del Cel i van llençar desenes d’avions de paper al pas de les autoritats locals

28/07/2014 Política

Durant les festes de les Santes a Mataró s'ha fet present la denúncia contr la Festa al Cel, prevista per a finals de setembre a la capital del Maresme.

Durant l’Anada a l’Ofici de la festa local de Mataró, a l'entrada de la basílica de Santa Maria per assistir a la Missa de Les Santes, un col·lectiu de persones va exhibir pancartes contra l'espectacle militar de la Festa del Cel i van llençar desenes d’avions de paper al pas de les autoritats locals.

Mentres es llençaven els avions de paper durant la protesta s'ha cridat “fora corruptes de l’Ajuntament”. La protesta, malgrat el nerviosisme mostrat pel poder local, ha estast tranquil·la. Entre els convidats de la comitiva es trobaven la vicepresidenta del Parlament, Joana Ortega, la vicepresidenta del Congrés dels Diputats, Dolors Montserrat, i l’alcalde de Cehegín, José Soria, o l'alcalde de Girona, Carles Puigdemon.

Oposició de la CUP a l'espectacle dels avions militars
 
El festival aeronàutic, en què abunda l'exhibició militarista, s'ha traslladat a la capital del Maresme i tindrà lloc el 28 de setembre. Les altes despeses municipals que impliquen assumir aquest esdeveniment ha generat el rebuig per part de formacions polítiques, concretament ICV i la CUP. En tenir-ne coneixement del canvi d'ubicació, la candidatura independentista va oposar-s'hi "pel seu elevat cost econòmic, pel seu militarisme i espanyolisme i per l’agressió que suposa al medi ambient."

El pressupost anual d'aquest espectacle gira sobre els 260.000€ i fins ara l’Ajuntament de Barcelona n’hi aportava uns 180.000€, la Generalitat uns 8.000€ i la resta era capital privat.

El motiu per traslladar l'espectacle a Mataró va ser que el Ministeri de Foment no va autoritzar a l'Aeroport del Prat a operar en la configuració de pistes que permet l'exhibició aèria, per raons mediambientals (soroll) i de capacitat operativa de l'aeroport.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid