Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Lluita sindical
La CSC participa en les jornades de formació de dirigents sindicals bolivians

Apofita l'ocasió per difondre el procés d'independència

08/06/2014 Laboral
La CSC participa en les jornades de formació de dirigents sindicals bolivians La CSC participa en les jornades de formació de dirigents sindicals bolivians

El responsable de relacions internacionals de la Confederació Sindical Catalana (CSC), Sergi Perelló, s’ha desplaçat a Bolívia entre el 28 de maig i el 4 de juny per a participar en l’intercanvi de solidaritat entre la CSUTCB i el sindicat independentista.

El sindicat duu a terme accions de solidaritat sobre el terreny de fa força anys a diversos països del continent americà. Concretament treballa en la defensa dels drets humans i la formació sòcio-laboral i política amb organitzacions sindicals de Colòmbia, l’Equador i Bolívia.

En aquesta ocasió la CSC ha pogut participar in situ de diverses jornades de formació sindical per a quadres de la Confederació Sindical Única de Treballadors i Pagesos de Bolívia (CSUTCB) dins el programa Centre de Formació Sindical (CEFOCAL) amb seu al departament de Cochabamba.

Les jornades de formació es duen a terme a les instal·lacions que la CEFOCAL disposa a la ciutat de Cochabamba o als municipis amb implantació del sindicat.

Una de les esmentades jornades de formació es dugué a terme al municipi d’Aiquile amb la presència de 43 dirigents pagesos quítxues de la CSUTCB vinguts d’arreu del país andí.

La jornada també serví per a exposar per part de la CSC davant els dirigents sindicals quítxues el procés de sobirania del Principat de Catalunya i especialment el referèndum d’independència del proper 9 de novembre acordat pel Parlament català.

Val a dir que l’impacte de les accions de solidaritat que duen a terme en conjunt la CSC i la CSUTCB a Bolívia ha servit els darrers anys per a formar milers de sindicalistes de base per a esdevenir quadres capaços de d’assumir de manera eficaç el funcionament i el creixement de la CSUTCB a tot el país. Diversos dels sindicalistes de base beneficiaris de la formació han arribat a ser diputats del partit MAS – IPSP (Moviment al Socialisme – Instrument Polític per la Sobirania dels Pobles) de l’actual president Evo Morales a l’Assemblea Nacional de Bolívia o regidors a diverses viles i ciutats.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid