Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Ensenyament
La CSC insta al Govern a no aplicar la LOMCE
16/06/2014 Educació
Unitat en defensa de l'escola en català, contra la llei Wert i les retallades Unitat en defensa de l'escola en català, contra la llei Wert i les retallades

La Confederació Sindical Catalana (CSC) ha  instat, en un comunicat, al Govern de Catalunya a no aplicar la LOMCE (coneguda com a Llei Wert) i a exercir la desobediència institucional com a legítim mecanisme de defensa davant la recentralització imposada des del govern de l'estat.

Segons la CSC, "El moment històric en què es troba Catalunya –i per extensió el conjunt dels Països Catalans- requereix determinació i fermesa; determinació per tirar endavant el procés democràtic cap a la independència mitjançant l'exercici del dret d'autodeterminació amb el referèndum del pròxim 9 de novembre. Fermesa per no acatar les imposicions –legals, que no legítimes- que pretenen dividir la societat catalana en funció de la llengua o l'origen de la ciutadania".

Pel sindicat, la multitudinària manifestació del passat 14 de juny és una expressió del suport popular a la immersió lingüística com a eina de salvaguarda i socialització de la llengua catalana. Perquè la immersió lingüística s'ha demostrat com un instrument imprescindible per a evitar la fractura de la nostra societat per raons idiomàtiques. "Desgraciadament ja patim la fractura imposada pels mercats i l'atac del neoliberalisme desbocat a l'espai públic, que ha situat a l'exclusió social més d'un 20% dels nostres conciutadans i conciutadanes".

Remarca que és temps de fermesa, també, per aturar les polítiques culturicides que s'estan desenvolupant al País Valencià i les Illes Balears i Pitiüses: res no és casual, cal situar aquests atacs a la cultura pròpia dins d'una actuació política que pretén destruir una realitat nacional com és la dels Països Catalans.

En aquest sentit,  el sindicat assenyala que "volem fer-nos partícips del clam popular que insta l'executiu Bauzá a establir amb urgència canals de diàleg per a redreçar la situació a les Illes; la vida del nostre company Jaume Sastre està en perill per defensar un model educatiu de qualitat, en català i públic davant l'erm cultural que antidemocràticament imposa el PP.

Votar és democràcia. Però, també, la democràcia l'hem d'exercir tota la ciutadania des de la mobilització i la participació. Ja sia per decidir l'estatus jurídic del nostre país o per a definir quin model econòmic i de societat volem".

Valora
Rànquings
  1. Alhora i la CUP
  2. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  3. Sant Jordi era guerrer...
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  7. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  8. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  9. «Saps què? Que llegint aquest tros de diari...»
  10. Sergi Saladié encapçala la llista electoral de la CUP pel Camp i les Terres de l'Ebre
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid