Can Vies
La cinquena nit d'avalots per Can Vies colˇlapsa el centre de Barcelona

El centre de Barcelona col·lapsat per talls de carrers, càrregues, barricades i focs. La manifestació en suport a Can Vies ha transcorregut amb tranquil·litat des de les 19,30h del vespre, fins que els antiavalots han impedit la marxa 

31/05/2014 Política

Quan una muralla d'antiavalots cuirassats ha impedit que els milers de manifestants accedissin a la Rambla molts manifestants han baixat fins l'avinguda de les Drassanes, on s'han produïts nous avalots, cremes de contenidors, vehicles i diverses detencions per part de Mossos d'Esquadra uniformats i policies de paisà.

La marxa ha arrencat a quarts de vuit del vespre des de la plaça de la Universitat i ha seguit el recorregut pel Raval amb normaliat. Però al carrer del Portal de Santa Madrona els Mossos han blindat l’accés a la Rambla, fet que ha provocat les primeres corredisses i enfrontaments. Poc abans els antiavalots han donat ordres que la manifestació no prosseguís per la Rambla i fins  han amenaçat de llançar gasos lacrimògens.

A partir d'aquest moment els manifestants s'han dispersat i s'han aixecat barricades amb contenidors a l’avinguda de les Drasssanes i en altres indrets. Els incendis de contenidors han provocat que alguns vehicles també quedessin afectats pel foc, i en alguns casos ha calcinat totalment alguns vehicles.

Limitació de la informació

A les xarxes socials ja s'ha estès la denúncia pública que un operatiu dels antiavalots del Mossos d'Esquadra han encerclat un grup d'unes tres-centes persones que mantenen retinguts, maniobra que ja s'havia emprat anteriorment.

En aquesta situació i en altres moments dels avalots els agents dels Mossos estan impedint la cobertura a periodistes i fotògrafs amb armilles reglamentàries. Al Twitter diversos periodistes amb perfil s'han queixat d'aquesta vulneració del dret a la informació.

Per altra banda, aquesta nit a la Rambla i als carrers adjacents s'han viscut algunes situacions en què manifestants dispersats han increpat periodistes que prenien imatges de les corredisses i de les càrregues policials.