Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Salut i treball
Important sentència a favor de dues vídues de l’amiant

L’alt tribunal resol en dues sentències que l’empresa Jurid Iberica SA (actualment Honeywell Frictions España SA, amb majoria sindical de CGT) va infringir la normativa d’exposició a l’amiant, que van causar la mort de dos treballadors per Malaltia Professional

10/05/2014 Laboral

El Tribunal Suprem ha dictat dues darreres sentències confirmant les resolucions judicials que condemnen a l’empresa Jurid Iberica SA (actualment Honeywell Frictions España SA, amb majoria sindical de la Confederació General del Treball de Catalunya) a indemnitzar dues vídues de treballadors de l’empresa que van morir a causa de l’exposició a l’amiant al centre de treball del Prat de Llobregat (Baix Llobregat).

Les dues sentències confirmen les resolucions dels Jutjats Socials nº32 i nº24 de Barcelona, i en ser fermes l’empres ha d’abonar aquestes quanties a les famílies dels treballadors.

Les dues sentències declaren provat que l’empresa Jurid Iberica SA no va complir les seves obligacions legals en matèria de salut laboral per exposició a l’amiant, i concretament assenyalen la manca de vigilància de la salut específica, les exposicions a amiant per sobre dels límits legals, la roba inadequada i la manca absoluta de cap formació o informació als treballadors dels riscos d’exposició a l’asbest.

L’empresa Honeywell Frictions España SA compta actualment amb majoria sindical de la Confederació General del Treball de Catalunya (CGT), secció sindical que amb l’assessorament legal del despatx Col·lectiu Ronda, ha portat a terme campanyes de sensibilització dels treballadors afectats d’amiant, a més de col·laborar en les corresponents demandes judicials per tal de que l’INSS reconegués les prestacions de la Seguretat Social com a derivades de Malaltia Professional i les reclamacions contra l’empresa per la manca de mesures de seguretat.

Una suma de sentències contra els estralls de l'amiant

Aquestes sentències del Tribunal Suprem de l’empresa Jurid Iberica SA (actualment Honeywell Frictions España SA) se sumen a la llarga i negra llista a Catalunya d’empreses condemnades per infraccions legals en matèria d’exposició a l’amiant, com Rocalla SA (Castelldefels), Uralita SA (Cerdanyola del Vallès), o Alstom SA (Santa Perpètua de la Mogoda).

Aquestes empreses van fer grans beneficis a costa de la vida i la integritat física dels treballadors, causant morts i greus patologies professionals.

En aquest sentit, la CGT de Catalunya ha fet una crida a denunciar els casos d’enriquiment capitalista a costa de la vida dels treballadors, i han anunciat que "lluitarem pel reconeixement de que tots els i les treballadores afectades de l’amiant."

Valora
Vídeos
I després de l'amiant?
Els afectats per la pols d'amiant aplaudeixen la sentència contra Uralita
Urgent, fes-ne difusió! El perill de l’amiant
Rànquings
  1. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  2. Sant Jordi era guerrer...
  3. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  4. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  7. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  8. «Saps què? Que llegint aquest tros de diari...»
  9. Els candidats de la CUP a comarques gironines proposen una transformació ferroviària de la mobilitat a la demarcació de Girona
  10. La FAVB diu no a la Fórmula 1 al passeig de Gràcia
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid