Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
LLIBRES
Presentacions del llibre “L’Exèrcit Popular Català (1969-1979). La Casa”

Al mes d’abril i maig es faran diverses presentacions del llibre d’Oriol Falguera a Les Borges Blanques, Mollet del Vallès, Girona, Perpinyà i Granollers

22/04/2014 Política
El llibre “L’Exèrcit Popular Català (1969-1979). La Casa” neix a partir de la feina que l’autor va començar a fer vint anys on començà a entrevistar a militants separatistes de la dècada dels 30 i el 40, tots ells pertanyents a la secció militar del Front Nacional de Catalunya(FNC), sempre que resseguia la seva vida i accions, tots s’aturaven l’any 1977. Per quina raó no explicaven més sobre les seves activitats o dels seus coneguts?

Arran de diferents amistats l’autor va anar podent anar estirant del fil, i a través d’entrevistes a diferents dels protagonistes i localització de documentació, arribar a composar l’esquema de com s’organitzà i com nasqué l’organització armada ÈPOCA (Exèrcit Popular Català) que existí de 1969 fins a 1979, encarnant durant els anys setanta la idea de continuïtat de les seccions militars dels partits independentistes seguint la línia del Front Nacional de Catalunya, Nosaltres Sols i Estat Català.

Un dels episodis polítics més ignorats i ocults dels últims anys del franquisme i dels primers anys de l’anomenada "transició" a Catalunya va ser l'existència d'una organització secreta que es proposava ser el nucli embrionari de la institució militar catalana i que amb aquest fi va desplegar un aparell humà i organitzatiu sofisticat i basat en la dedicació professional dels seus membres. El llibre fa un anàlisi d’aquells fets, amb la intenció de contribuir al coneixement d'una realitat que avui entra ja de ple en la memòria històrica, per tal d’explicar una part d’un període de l'independentisme contemporani.

Les presentacions del llibre seran:

Dijous 24 d’abril a les 20h a Les Borges Blanques (Les Garrigues). Passeig del Terrall,14

Dijous 8 de maig a les 19:30h al Casal de Mollet del Vallès (Vallès Oriental). Rambla Balmes,2

Dijous 22 de maig a les 19h a La Farinera de Girona (Gironès). Santa Eugènia,42

Divendres 23 de maig a les 18:30h al Casal de Perpinyà (Roselló). Avinguda del Liceu,23

Dissabte 24 de maig a les 18:30h a l’Anònims de Granollers (Vallès Oriental). Miquel Ricomà,57

Valora
Rànquings
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid