Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
LLUITA INSTITUCIONAL
La CUP Tarragona presenta una pregunta sobre l’ARE

La CUP Tarragona presenta una pregunta al Ple en relació amb la situació actual i futura de l’ARE Pou Boronat, que afecta el municipi de Tarragona

24/04/2014 Política

L’organització independentista sempre ha tingut clar que el model instaurat per la Llei d’urbanisme, en la qual s’incloïen, entre d’altres instruments, les Àrees Residencials Estratègiques, conegudes com a ARE, no tenen sentit ni l’han tingut mai. Es tracta d’un instrument urbanístic, un Pla Director, imposat als municipis des de la Generalitat, que preveia el creixement de les ciutats, amb la imposició d’urbanitzar i  desenvolupar determinades àrees per crear habitatge, en previsió del creixement de la població, que passa per alt l’autonomia local i aposta per un model urbanístic expansiu.

En el seu moment la CUP va impugnar els acords pels quals s’aprovaven aquests Plans Directors davant dels tribunals, el que preveia les ARE del Camp de Tarragona (que afectaven municipis com Valls, Reus, Tarragona i la Canonja). L’ARE Valls Ruanes va ser impugnada particularment per la Plataforma Valls Viu. En aquest últim cas, la sentència del Tribunal Superior de Justícia va sentenciar a favor de la plataforma que va dur a terme tot el procés judicial, perquè entenia que el moment econòmic en el qual ens trobem no era oportú desenvolupar aquest tipus d’urbanisme. 

Recentment, s’ha vist com també altres ARE, inclús del Camp de Tarragona, han estat retirades perquè així ho han sol·licitat els municipis afectats. És el cas dels ARE que afecten els municipis de Reus i de la Canonja. La CUP Tarragona i la ciutadania en general desconeixen quina és la situació actual de l’esmentat ARE i les pretensions que hi té el consistori. Per aquest motiu, la candidatura independentista ha presentat una pregunta al proper Ple de l’Ajuntament de Tarragona per conèixer si s’ha sol·licitat la retirada de l’ARE que afecta el municipi, conegut com a Pou Boronat, i en cas que no ho hagi fet demana que ho sol·liciti el més aviat possible.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid