Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
lluita institucional
La CUP de Tarragona posa en mans de la fiscalia el contracte de la brossa amb FCC
23/04/2014 Política
La CUP de Tarragona presenta a la premsa la denúncia La CUP de Tarragona presenta a la premsa la denúncia

Ahir,  la CUP de Tarragona va presentar davant la Fiscalia una denúncia contra l’Ajuntament per possibles trames fraudulentes al voltant del contracte de concessió del servei de recollida d’escombraries i neteja de platges del municipi que des de l’any 2002 està adjudicat a l’empresa Fomento de Construcciones y Contratas (FCC).

El contracte de “Concessió administrativa per a la prestació del servei de recollida i transport de residus urbans, neteja viària i de platges i de gestió de la deixalleria municipal i de la planta de vehicles fora d’ús del municipi de Tarragona” va ser adjudicat pel Ple de l’Ajuntament a l’empresa FCC el 2 de maig de 2002 per un import de 8.831.906,40 €/any i per una durada de 10 anys, al que a més s’hi va afegir el servei de neteja de platges l’any 2004, la qual cosa va suposar un import inicial del contracte de 9.159.885,41 €.

Les controvèrsies al voltant d’aquest contracte, més enllà del preu ja força elevat pel qual es va adjudicar, van començar l’any 2006 quan se’n va acordar una modificació per la qual s’elevava la revisió de preus anual de la concessió per sobre de l’establerta en el Plec de clàusules administratives que havia regit el concurs de licitació, que passava a ser d’un 0,93% de l’IPC a un 1,93%.

Aquesta modificació havia estat proposada per l’empresa per l’amenaça de vaga per part dels treballadors que demanaven un augment salarial. Per anivellar l’increment de despeses que suposava a l’empresa la signatura d’un conveni col·lectiu en aquests termes, l’Ajuntament mitjançant un acord del Ple (amb els vots a favor de PP, PSC i CIU) va considerar que podia augmentar els beneficis d’una empresa privada per tal de desbloquejar la seva problemàtica laboral.

En aquell moment, l’Interventor municipal ja va advertir que l’increment de l’1% no es trobava establert al Plec i que, per tant, podia vulnerar els principis de lliure concurrència i bona fe que han de regir les licitacions administratives. Aquest augment suposava clarament un sobrecost per l’Ajuntament i de retruc per la ciutadania tarragonina ja que, destinant més diners a aquest contracte, se’n destinaven menys a d’altres serveis públics.

Més enllà de les consideracions formulades per l'interventor, la CUP de Tarragona posa en dubte que aquest increment de beneficis per a FCC anés adreçada a una millora real de les condicions laborals dels treballadors/es d'aquesta empresa. Tot i així, les actuacions del Consistori en contra dels interessos de la ciutadania no acaben aquí, segons la formació.

També recorda que, que qüestions com aquesta són possibles donada l'opacitat dels pressupostos municipals així com per l'aposta permanent en l'externalització dels serveis públics. És per això que la formació política de l'Esquerra Independentista aposta decididament per uns pressupostos municipals participatius i populars i per la municipalització dels serveis públics.

 

 

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid